HANOS 45 jaar | Wij vieren dit graag samen u

Verhalen over 45 jaar HANOS

45 jaar nieuwe openingen, uitbreidingen, toevoegingen en verbeteringen: dit levert bijzondere verhalen op. Lees bijvoorbeeld over het ontstaan en de ontwikkelingen van onze eigen wildfabriek of het verhaal achter het begin van onze wijnimport, wat inmiddels een assortiment met bijna 4.000 verschillende wijnen als resultaat heeft.

Eind '80

Ons huismerk Select

Al sinds het eind van de jaren ’80 vindt u op de non-food afdeling in uw groothandel, producten van het HANOS huismerk. Producten met scherpe prijzen en kwaliteit die vergelijkbaar is met die van A-merken. U komt het HANOS huismerk niet alleen tegen op standaardartikelen, maar juist ook op innovatieve producten. Ons kwaliteitslabel HANOS Select is verdeeld in de labels Select Cuisine en Select Dinnerware. Bent u op zoek naar een kwalitatief broodmes, een professionele bain-marie of een degelijke koekenpan? Dan vindt u onder de naam Select Cuisine wat u zoekt. Kookgerei van degelijke kwaliteit met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. HANOS Select Dinnerware biedt u een compleet assortiment aan porselein en glaswerk. Van chique wijnglazen en borden in diverse formaten tot mooie serveerplateaus en koffiekopjes. Alles om uw menu helemaal tot zijn recht te laten komen!
Ons huismerk Select
1989

Onze wijnimport

In 45 jaar tijd is het wijnassortiment uitgegroeid tot een ongekend divers assortiment. We zijn begonnen met het afnemen van wijnen bij diverse leveranciers en importeurs. Maar al snel begonnen we met onze eigen import. Om precies te zijn in 1989. Eerst met een beperkt aantal leveranciers uit Frankrijk. Al snel kwamen hier Italië en Spanje bij. Met de opkomst van de nieuwe wereld wijnen breidde ook onze import zich snel uit: van Zuid-Afrika tot Nieuw Zeeland, China, Libanon, Israël en Peru. Door onze jarenlange contacten met de grote en bekende wijnhuizen, bedrijven en verzamelaars van over de hele wereld heeft HANOS unieke wijnen voor u kunnen selecteren. Het resultaat is een assortiment met bijna 4.000 verschillende wijnen, waaronder veel exclusieve soorten. In uw groothandel vindt u niet alleen een uitgebreid assortiment huiswijnen, maar ook een unieke collectie Grand Cru’s.

Onze wijnimport
1991

Onze wildfabriek

Het assortiment wild en gevogelte van HANOS is uniek in Nederland en België. Nergens vindt u zo’n uitgebreid en divers assortiment. Ooit begon onze poeliersafdeling met een kleine werkbank, met vitrine, in het midden van de groothandel. Ook toen verwerkten wij al veel wild, deels in de groothandel, deels elders. Om onze klanten nog beter te kunnen bedienen zijn we eind jaren ’80 begonnen met de bouw van een eigen gespecialiseerde locatie voor de verwerking van ons wild.

 

In 1991 is de HANOS Wildfabriek in gebruik genomen, toen nog de rand van onze groothandel in Apeldoorn. Toen deze fabriek gebouwd werd, was dit de enige in Nederland. Op dit moment zijn er enkele andere wildverwerkingsbedrijven in Nederland, maar nog steeds is de HANOS Wildfabriek de enige die verbonden is aan een horecagroothandel. In deze Wildfabriek verwerken we zelf ons klein wild en grofwild. Het wild komt direct van de jagers bij ons binnen en wordt hier tot het gewenste niveau verwerkt. Zo vindt u onder andere panklaar vederwild en fazantenboutjes, maar ook hele hertenruggen en geportioneerde hertenbiefstuk.

Naast wild uit Nederland vindt u bij ons ook wild uit onder andere Polen, Engeland en Schotland. Zo hadden wij in Pitlochry een wildverwerkingsbedrijf voor het Schotse wild. Wekelijks ging hiervoor een koelwagen van HANOS naar Schotland om het wild daar op te halen. Tegenwoordig komt het internationale wild naar onze Wildfabriek voor verwerking.

Onze Wildfabriek | HANOS 45 Jaar
 

Met de komst van de Wildfabriek namen de mogelijkheden tot het verwerken van wild enorm toe, maar het was wel even wennen. Toen de Wildfabriek voor het eerst in gebruik werd genomen maakten onze collega’s in de fabriek het wild schoon, maar versneden ze het vlees in de winkel op die kleine werkbank. Dat is nu wel anders. Op dit moment draait de fabriek op volle toeren en is het af en toe zelfs zoeken naar ruimte.

Het horecalandschap is steeds diverser geworden en daarmee ook de vraag van onze klanten. Dankzij onze Wildfabriek zijn wij in staat om nu nog steeds een voorloper te zijn in de wildproducten die wij onze klanten bieden. Ook ons assortiment gevogelte wordt continu uitgebreid op basis van de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende 45 jaar is ons assortiment wild en gevogelte geleidelijk veranderd. Uiteraard vindt u nog steeds de bekende klassiekers in uw groothandel, het aantal beschikbare versnijdingen is echter toegenomen.

Onze Wildfabriek
 

Daarnaast is er een duidelijke trend zichtbaar op het gebied van convenience. In ons assortiment vindt u dan ook steeds meer voorgegaarde producten, die het mogelijk maken om snel een signatuurgerecht van uitstekende kwaliteit te serveren. Duurzame en lokale producten worden een steeds belangrijker deel van de menukaart. In ons poeliersassortiment vindt u naast ons prachtige Neerlands wild assortiment ook andere producten die bekroond zijn met een duurzaamheidslabel zoals Beter Leven, Label Rouge en volailles de Bresse. Dit alles stelt de HANOS poelier in staat om onze klanten de gewenste producten en persoonlijke service te bieden.

2004

Onze groothandels in België

In 2004 gingen HGC Rennes en HANOS een internationale samenwerking aan. Dit begon met de vestiging in Antwerpen, deze kreeg niet alleen een uitbreiding in vierkante meters, maar ook in assortiment. Met de komst van twee nieuwe versafdelingen en meer porselein, patisserie en delicatessen, breidde het totale assortiment enorm uit. Partners Kaja en Van Gestel maakten met horeca-inrichting en grootkeukentechniek de nieuwe HGC-HANOS compleet. In 2009 kreeg HGC-HANOS er een tweede groothandel bij in Hasselt. In een iets kleiner jasje biedt deze vestiging u hetzelfde uitgebreide assortiment en unieke service als de vestiging in Antwerpen. Hiermee is HGC-HANOS niet meer weg te denken uit het Vlaamse horecalandschap.

Ons huismerk Select
Verhalen over onze leveranciers

Verhalen over onze leveranciers

Wij werken al sinds de start van HANOS in 1975 nauw samen met de beste leveranciers, om u te voorzien van de mooiste producten. We nemen u graag mee in het verhaal van een aantal van deze samenwerkingen. Lees meer over het ontstaan van onze relatie met leveranciers zoals Bolsius, Unilever Food Solutions en Heiploeg.

Lees de verhalen

Verhalen over onze partners /></div>
<div class=

Verhalen over onze partners

De afgelopen 45 jaar heeft HANOS bijzondere partners aan zich gebonden. Samen met hen zijn we in staat om u een totaaloplossing te bieden. We lichten het ontstaan van enkele bijzondere samenwerkingen graag toe. Ontdek hoe de samenwerkingen met onder andere Kaja, Van Gestel en Horecaslager van der Zee zijn begonnen.

Lees de verhalen

HANOS is 45 jaar en we vieren dit graag samen met u! Het hele jaar door hebben we voor u feestelijke aanbiedingen en verrassingen in petto. Daarnaast vertellen we bijzondere verhalen over 45 jaar HANOS.

← Overzicht HANOS 45 jaar