Dit event is toegankelijk voor horeca professionals.

All day pastry

Iedere dag vers gebak in de vitrines van banketbakkers: zeer smakelijk, een lust voor het oog, maar ook arbeidsintensief om te creëren. De werkmethodiek van banketbakkers en patissiers is echter zeer efficiënt. Zo wordt bijvoorbeeld plaatgebak in verschillende dagen bereid. De verschillende lagen worden samengebracht en ingevroren om later per dag te ontdooien en eventueel (slag)room en fruit toe te voegen om dagvers te serveren.

Ook in de keuken is het verstandig om te denken als een banketbakker en te werken als een chef. Bereid de ‘platen’ voor en snijd deze voor bij de koffie en thee als gebak. Snijd voor de service in kleinere stukken als onderdeel van het dessert. Patissier Romy Uijen van Dawn Foods neemt u mee in verschillende bereidingswijzen van plaatgebak én de toepassingen hiervan in zowel gebak als dessert.

Wat kunt u verwachten:

  • Wilt u weten hoe u dit kunt doen?
  • Wilt u inspiratie, tips en recepten?
  • Wilt u weten hoe u de platen kunt opbouwen?
  • Wilt u de kwaliteit van patisserie in de keuken verbeteren?
  • Wilt u grip op de inslag?
  • Wilt u no-waste op gebak en desserts?

Over de chef

Romy Uijen is patissier bij Dawn Foods. In Eindhoven volgde ze de driejarige opleiding tot banketbakster waarna ze zich tot meesterpatissier specialiseerde in Brugge. Al tijdens haar opleiding verlegde Romy haar grenzen en vloog ze in de zomervakanties naar Amerika om ook daar als patissier te werken. Na het afronden van haar opleiding ging Romy werken bij een exclusieve ‘Wedding Cake Company’ in Londen. Hier maakte ze kennis met de meest uitdagende decoraties. Sinds juni 2022 is ze terug bij Dawn, waar ze eerder al eens stage liep. Bij Dawn houdt Romy zich bezig met conceptontwikkeling, het testen van nieuwe producten en de technische ondersteuning van ambachtelijke bakkers.

Schrijf u in voor deze activiteit

10-09-2024 10:00 - 12:30 HANOS Hengelo Registreer nu
24-09-2024 10:00 - 12:30 HANOS Den Haag-Delft Registreer nu
01-10-2024 10:00 - 12:30 HANOS Maastricht Registreer nu