Stefan Doktor is afgestudeerd aan de wijnacademie van Oostenrijk. Hij kan terugkijken op een prachtige carrière als sommelier in de topgastronomie. Sinds 2008 is hij verbonden aan Schloss Johanissberg en verantwoordelijk voor de premium Rheingau-wijnen.

Wat kun je o.a. verwachten:
• Uitgebreide proeverij met diverse prijswinnende wijnen
o.a. 2018, Schloss Johannisberger Riesling Silberlack GG (94 punten Robert Parker) en 2018, Schloss Johannisberger Riesling Purpurlack Beerenauslese (100 punten James Suckling)
• Prestige wijnen versus moderne wijnen
• Praktische tips over hoe je jouw gasten kunt verrassen met deze bijzondere Duitse wijnen

De wijngaard van Schloss Johanisberg beslaat 50 hectare en ligt op een helling van 45 graden. Zo krijgen de druiven de perfecte hoeveelheid zonneschijn. In combinatie met de constante temperatuur, zorgt dit voor elf topwijnen.

Op de Johannisberg wordt al ongeveer 1200 jaar wijn geproduceerd. Opgericht als een Benedictijner klooster, op ruim een uur rijden van Koblenz, werd de Johannisberger-abdij al snel het centrum en de initiator van de wijnbouw Rheingau. Als eerste Riesling-wijnmakerij uit Duitsland kent Schloss Johannisberg een rijke historie en een unieke wijncultuur die tot op de dag van vandaag heeft overleefd. In het hart van het ondergrondse keldercomplex bevindt zich de ‘Bibliotheca subterranea’, de beroemde schatkamer van het kasteel met zijn kostbare zeldzame wijn uit verschillende eeuwen.

Ontvangst: 11:00 uur
Start masterclass: 11:30 uur
Einde masterclass circa 14:30 uur
 

DIT HANOS EVENT IS UITSLUITEND TOEGANKELIJK VOOR PROFESSIONALS. UITERAARD IS DIT EVENT KOSTELOOS BIJ TE WONEN. WÉL IS ER MAAR EEN BEPERKT AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR, DUS MELD U DIRECT AAN!

*Tijdens onze evenementen zullen wij de regels welke vanuit het RIVM zijn opgelegd handhaven. Wij vragen uw begrip hiervoor, en vragen u de instructies van onze medewerkers op te volgen indien nodig.

Schrijf u in voor deze activiteit

27-09-2021 11:30 HANOS Amsterdam Bel ons om u aan te melden
28-09-2021 11:30 HANOS Den Haag-Delft Bel ons om u aan te melden
11-10-2021 11:30 HANOS Eindhoven Registreer nu
12-10-2021 11:30 HANOS Zwolle Registreer nu