Babalicious

Het verhaal van de baba begon allemaal met twee mannen: de Koning van Polen - Stanislaus Leszczynski - en zijn patissier Nicolas Stohrer. De koning zijn favoriete dessert was de kouglof, een cakeje uit de Elzas. Als dit cakeje iets te droog werd, weekte patissier Stohrer het cakeje in Tokajwijn, Málaga wijn óf rum. De versie met rum werd uiteindelijk de nieuwe favoriet én zo werd de baba au rhum geboren.

Stohrer - de oudste patisserie in Parijs

In 1730 opende Nicolas Stohrer zijn eigen patisseriezaak in Parijs op Rue Montorgueil. Bijna drie eeuwen later is deze historische locatie nog steeds dé klassieker onder de patisserie. Er is ruime keuze uit zowel hartige als zoete delicatessen, maar de favoriet blijft toch wel - de door Nicolas Stohrer uitgevonden - rum baba!

In 2007 heeft Dolfi - de oudste chocolatierfamilie in Frankrijk van À la Mère de Famille - de zaak overgenomen. Zijn kennis van chocolade, gecombineerd met de oude historie van Stohrer, maakt de huidige patissier Jeffrey Cagnes een waardige opvolger.

Patisserie Stohrer

Recept Jeffrey Cagnes

Recept Jeffrey Cagnes

Het geheim van Jeffrey Cagnes

Patissier Jeffrey Cagnes - opvolger van patisserie Stohrer - heeft zijn favoriete recept met ons én daarmee ook met u gedeeld. Wilt u weten hoe baba's volgens het originele recept - met een scheutje rum - bereidt? U vindt dit recept en nog veel meer recepten op ons online culinaire inspiratieplatform FoodXperience.

Bekijk het recept

Vier baba-variaties van onze chefs

Baba met cremeux van ananas en rum
Onze patissiers hebben vier baba-creaties voor u gemaakt, die u kunt bekijken op ons online inspiratieplatform FoodXperience:

  • Flaming orange baba
  • Koffie en sambuca baba
  • Baba met cremeux van ananas en rum
  • Baba met limoncello en rood fruit

Bekijk de baba-recepten


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten op het gebied van comfort food

Comfort food

Gerechten waarmee u gasten verrast. Lees alles over gemakkelijk, lekker en betaalbaar comfort food. Onze chefs delen hun geheimen met u!

Lees meer

Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Patisserie

Ontdek de wondere wereld van patisserie bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!
 

Lees meer