Bordeaux

Parels uit de Bordeaux 

Glass of 2017

Als de klimaatomstandigheden niet gunstig zijn, heeft dit logischerwijs invloed op de wijn. Zo levert elk wijnjaar unieke wijnen met een eigen smaak en karakter op. De vorst in april 2017 dreigde even roet in het eten te gooien, maar door het snelle en correcte handelen van de wijnmakers kunnen we zeggen dat de Bordeaux oogst van 2017 meer dan bijzonder is. Mooie, elegante wijnen met een verbluffend bouquet.

Na een extreem warme maart, sloeg eind april de vorst genadeloos toe en de wijngaarden in Bordeaux kregen het zwaar te verduren. Alle aangetaste druiven moesten snel en nauwkeurig worden verwijderd om de oogst niet verloren te laten gaan. De natuur hielp vervolgens een handje met een mooie, warme meimaand. De door de vorst aangetaste ranken die opnieuw in bloei raakten, werden verwijderd om de druiven die de vorst hadden overleefd voldoende kracht te geven om door te groeien.

Dankzij het prachtige weer in de zomermaanden liepen de druiven in augustus al twee weken voor op een ‘normaal’ wijnjaar. In september konden dan ook de eerste jonge merlot druiven geoogst worden. Goede temperaturen en koude nachten zorgden er uiteindelijk voor dat begin oktober al de laatste sauvignon druiven geoogst werden.

Onze vinologen selecteerden drie prachtige wijnen uit dit unieke en bijzondere wijnjaar:

Château La Garde rouge 2017

Château La Garde

Château La Garde werd in juni 1990 aangekocht door Patrick Jestin, totaal verleid door de uitzonderlijke kwaliteit van het terroir, dat misschien wel één van de beste is in de Pessac-Léognan regio. Dit ambitieuze project, waar veel geld en tijd in is gestoken, resulteerde in de productie van delicate, elegante en aansprekende fijne Pessac-Léognan-wijnen.

 

Château La Garde rouge 2017
Een intens rode wijn met een krachtig bouquet. De smaak is vol en heeft een krachtige afdronk, die mooi in balans is. Nu op dronk, maar heeft zeker nog een mooie toekomst voor de boeg.
8005790 | fles 75 cl | 19,85


Bekijk wijn

Château Le Boscq 2017

Château Le Boscq

Sinds 2002 is wijnmaker Frédéric Bonnaffous verantwoordelijk voor de vinificatie van deze elegante Saint-Estèphe. Deze prestigieuze en karaktervolle wijn combineert de elegantie en kracht van cabernet sauvignon en petit verdot met de finesse van merlot, wat vrij ongebruikelijk is voor de appellatie. Deze Cru Bourgeois is delicaat en evenwichtig en heeft een groot verouderingspotentieel.

Château Le Boscq 2017
Wordt gedurende 12 maanden op eiken vaten gerijpt en heeft mooie aroma’s van rijp donker fruit. De structuur geeft, mede dankzij een behoorlijk aandeel merlot, fi nesse en elegantie aan deze Saint Estephe. Nu mooi op dronk, maar kan eventueel nog enkele jaren rijpen.
8005770 | fles 75 cl | 24,85


Bekijk wijn

Château Belgrave 2017

Château Belgrave

Château Belgrave is sinds 1855 geclassificeerd als 5e Grand Cru Classé en produceert heerlijk frisse, diepe en geconcentreerde wijnen. Jaargang 2016 heeft een complex boeket met intense tonen van donker fruit, tabak en drop. Een krachtige wijn met zijdezachte tannines en een lange, aromatische afdronk. De wijn onderscheidt zich door het indrukwekkende verouderingspotentieel.

Château Belgrave 2017
Mooie, donkere en geconcentreerde kleur. Een complex bouquet dat mooi combineert met de geuren van donker fruit en specerijen. Een volle krachtige smaak, fruit en tonen van blonde tabak worden in de afdronk schitterend gebalanceerd door een heerlijk warme intensiteit.
8005750 | fles 75 cl | 29,85

Bekijk wijn


Meer wijnhuizen uit de Bordeaux

Het grootste gebied van kwaliteitswijnen ter wereld

Bij HANOS vindt u de heerlijkste wijnen uit alle werelddelen, waaronder een mooi assortiment 'Grand vins de Bordeaux': gerenommeerde wijnen uit de Bordeaux. De beroemde wijnstreek ligt tussen de Garonne, de Gironde en de Dordogne. Met een oppervlakte van zo’n 113.000 hectare wijngaard, beplant met 89% rode en 11% witte druivensoorten, is Bordeaux het grootste gebied van kwaliteitswijnen ter wereld. Het gebied is bijna volledig geklasseerd voor wijn met een beschermde herkomstbenaming (A.O.C.).

Wijnregio Bordeaux

Wijnregio Bordeaux

Naast de algemene classificatie van Franse wijnen kent Bordeaux nog eigen kwaliteitsaanduidingen. Deze aanduidingen verschillen per district en onderscheiden het beste van Bordeaux; zo zijn er de Crus Classés in Graves, de Grand Crus van Saint-Émilion, de Crus Artisans van Médoc, de Crus Bourgeois in acht AOC's in Médoc en de 'Classificatie van 1855', die is onderverdeeld in vijf niveaus Crus Classés voor rode wijnen en drie Crus voor witte wijnen uit Sauternes en Barsac.

In de landkaart vindt u de wijnhuizen die hieronder staan beschreven. Lees meer over hun specialiteiten en kies de topwijnen die perfect passen bij uw menukaart.

Château Fourcas Dupré

Château Fourcas Dupré

Gelegen op het hoogste punt van de Médoc, in het AOC Listrac, heeft Château Fourcas Dupré zich aangediend als één van de leiders van de appellatie. De wijn is een duidelijk voorbeeld van een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Fourcas Dupré werd tot 2006 geclassificeerd als Cru Bourgeois Supérieur, na het verdwijnen van deze ranglijst zijn ze aangesloten bij de prestigieuze Union des Grands Crus.

Bekijk wijn

Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac

Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac

Voor deze wijn heeft het château het beste van de natuur, mens en machine benut om zijn plaats te veroveren tussen de elite van de Saint-Émilion Grand Crus. De robijnrode kleur benadrukt de pure aroma’s van de wijn, verkregen door zorgvuldige houtlagering en delicate tannines. Tonen van viooltjes, die zo typisch zijn voor de cabernet franc, geven een vleugje originaliteit aan de smaakvolle wijn.

Bekijk wijn

Château Marsau

Château Marsau

Château Marsau bevindt zich in AOC Francs Côtes de Bordeaux; één van de kleinste AOC's in de Bordeaux, een paar kilometer ten oosten van SaintÉmilion. Het doel van de familie Chadronnier is letterlijk om het landschap van Marsau in een glas te vangen. De druiven worden met de hand geplukt en de oogst is beperkt tot 38 hectoliter per hectare. Dit bewijst dat kwaliteit wordt nagestreefd. De wijn is elegant, vol en met zachte tannines.

Bekijk wijn

Château la Commanderie

Château la Commanderie

In 1956 kocht de familie Meffre een tweetal wijngaarden in het plaatsje Saint-Estèphe. Hun wijn is een perfecte samensmelting van 55% merlot en 45% cabernet sauvignon. Door het grote aandeel merlot ontstaat een rijke, geconcentreerde wijn met een zijdezachte textuur en een mooie balans. De neus biedt een mooi aroma van rijp fruit. De smaak van deze Cru Bourgeois is karaktervol, rijp, zacht en in de afdronk ontstaat een mooie frisheid.

Bekijk wijn


Meer inspiratie

Najaar

Wild van het najaar

Wij zijn wild van het najaar! De warme kleuren en volle, ronde smaken maken van elk gerecht een feest. Bij HANOS vindt u veel inspiratie voor een warme herfst!

Lees meer