De Chocolademaker

Dé Chocolademaker

Octaaf Callebaut erfde zijn passie voor goede smaak van zijn grootvader. De familie leidde van oorsprong een succesvolle bierbrouwerij, Octaaf zette de traditie voort en brouwde mooie Belgische bieren. Stiekem koesterde hij ook een voorliefde voor zoete lekkernijen. Dit bracht hem naar Parijs, waar hij vol overgave de kunst van het chocolade maken leerde. Terug in België, werkte hij dag en nacht aan een chocoladereceptuur in zijn kleine atelier naast de brouwerij. Na vele maanden ‘experimenteren’ en perfectioneren, was Octaaf tevreden over zijn eerste chocolade. Meer dan 100 jaar later is dit recept nog steeds Callebaut’s meest gekende- en gebruikte chocolade. 

Bekijk ons assortiment

Callebaut chocoladetabel

Welke chocolade gebruiken voor welke toepassing?

De Callebaut-chocolades zijn te gebruiken voor allerlei verwerkingen en recepturen. Van chocolademousse en brownies tot pralines en ijs.

Welke chocolade is het meest geschikt voor uw recept?
Chocolades kunnen verschillen van vloeibaarheid. De ene chocolade is wat dikker dan de ander, waardoor de toepassingsmogelijkheden verschillen. De vloeibaarheid per chocolade wordt aangegeven op basis van druppels. Het overzicht geeft aan voor welke toepassing een chocolade geschikt is. De druppels staan ook vermeld op de voorkant van elke verpakking.

  • 3 druppels: chocolade met een hogere viscositeit en daardoor geschikt voor elke toepassing.
  • 1 of 2 druppels: deze chocolade is iets dikker en daardoor wat minder geschikt voor pralines & holfiguren.

Elke chocolade heeft zijn eigen smaakprofiel

Elke chocolade heeft zijn eigen smaakprofiel. Bent u op zoek naar een bittere chocolade met een hoog cacaogehalte of heeft u liever een witte chocolade? Ontdek Callebauts uitgebreide smakenpallet:

Callebaut smaakprofiel N°811

Smaakprofiel N°811

Zachte en mooi evenwichtige chocolade met een subtiele vanilletoets.
Combineertips: vanille, port, grenadine, olijfolie, drop, munt, dille, kardemom, Kriek Bellevue, Guinness, macadamianoten.

Callebaut smaakprofiel N°823

Smaakprofiel N°823

Perfecte mix tussen cacao, melk en karamel.
Combineertips: kaneel, vanille, mango, cognac, lavendel, abrikoos, citroen, truffelolie, kardemom, blonde Leffe, kruidnagel.

Callebaut smaakprofiel N°W2

Smaakprofiel N°W2

Evenwichtige melkachtige en romige smaak met subtiele vanilletoetsen.
Combineertips: mango, sesamolie, geitenkaas, munt, citroen, szechuanpeper, laurier, Hoegaarden, koriander, rabarber.

Beleef de sensatie van Callebaut® RUBY RB1

Na donker, melk en wit is er nu ook Ruby: de meest bijzondere chocoladerevelatie van de voorbije 80 jaar. Een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.

De zorgvuldige selectie van de juiste cacaobonen in combinatie met de juiste verwerking in België heeft geleid tot een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen. Het unieke smaakprofiel en de sprankelende kleur is 100% afkomstig uit de cacaoboon. Een geschenk van Moeder Natuur, zónder enige toevoeging van kleur- of smaakstoffen.

Lees meer

Nuttige tips

Chocolade smelten doet u het beste op een temperatuur tussen 40-45 °C. Breng de chocolade nooit rechtstreeks in contact met de warmtebron.

Gebruik bij voorkeur een droogstoof (étuve), verwarmbak of bain marie. Stel deze zo in dat de chocolade een tempertauur van 40-45 °C bereikt. Deze termperatuur is bovendien ideaal om te starten met het tempereerproces.

Meer over patisserie bij HANOS

Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Ontdek de wereld van patisserie bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!

Lees meer