Barry Callebaut

Barry Callebaut, de grootste chocolade- en cacao leverancier voor de horeca en het ambacht. Nog altijd ongeëvenaard in kwaliteit, toepasbaarheid, innovatie en duurzaamheid. Ken jij hun 3 grootste merken al?

Al meer dan 110 jaar maakt Callebaut met de beste ingrediënten, échte Belgische duurzame chocolade in het Belgische dorpje Wieze. Het is niet voor niets dat zeven van de tien chefs in Nederland en België werken met Callebaut producten. Het toegankelijke assortiment en de perfecte vloeibaarheid, glans en kraak helpt chefs om snel onderscheidende chocolade recepten te creëren.

Cacao Barry is ons Franse premium chocolade merk. Dit hippe en vernieuwende merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit, innovatieve producten en karakteristieke smaakprofielen van verschillende origines of zelfs plantages. Cacao Barry chocolade wordt gebruikt door veel gerenommeerde chefs, chocolatiers en patissiers over de hele wereld.

Mona Lisa is de decoratie zus van Callebaut. Met Mona Lisa decoreert u uw desserts, patisserie en (warme) dranken in een handomdraai met kant-en-klare decoraties gemaakt van 100% duurzame Callebaut chocolade. Van klassieke garneringen tot kleurrijke & knapperige strooisels en inclusies. En van mooie seizoensdecoraties tot make-it-yourself tools, Mona Lisa heeft het allemaal.


5 colors of chocolate

W2 (wit)

W2 (wit)

Dé iconische witte chocolade met 28% cacao.
1 kg | Art. nr. 33057111
2,5 kg | Art nr. 28278213

823 (melk)

823 (melk)

Melkchocolade met 33,6% cacao. Romig met een vleugje karamel.
1 kg | Art. nr. 33057139
2,5 kg | Art nr. 28278197

811 (puur)

811 (puur)

Dé favoriete allround chocolade! Intense pure chocolade met 54,5% cacao.
1 kg | Art. nr. 33057120
2,5 kg | Art nr. 28278160

W2 (wit)

RB1 (ruby)

Na wit, melk en puur is er nu ruby met 47,3% cacao.
2,5 kg | Art. nr. 33002010

823 (melk)

Gold (caramel)

Karamelchocolade met 30,4% cacao. Rijke toffeesmaak.
2,5 kg | Art nr. 33007260


NXT chocolade

NXT chocolade

Deze NXT zuivel- en allergeenvrije melkchocolade Callets van Callebaut hebben een cacaopercentage van 42,3%. De vegan chocoladedruppels zijn geschikt om te smelten en zijn gemaakt van de vertrouwde Callebaut cacao met chufa in plaats van melk. Met een standaard vloeibaarheid van 3 druppels is dit een van Callebaut's meest allround chocolades. Ideaal als je op zoek bent naar chocolade voor allerlei toepassingen. Van mixen en op smaak brengen tot enroberen, mouleren, coaten en glaceren. Deze chocola is rijk aan cacao met tinten van zoete karamel en koekjes, heerlijk romig maar zonder enig spoor van melk of zuivel.

Callebaut chocoladetabel

Welke chocolade gebruiken voor welke toepassing?

De Callebaut-chocolades zijn te gebruiken voor allerlei verwerkingen en recepturen. Van chocolademousse en brownies tot pralines en ijs.

Welke chocolade is het meest geschikt voor uw recept?

Chocolades kunnen verschillen van vloeibaarheid. De ene chocolade is wat dikker dan de ander, waardoor de toepassingsmogelijkheden verschillen. De vloeibaarheid per chocolade wordt aangegeven op basis van druppels. Het overzicht geeft aan voor welke toepassing een chocolade geschikt is. De druppels staan ook vermeld op de voorkant van elke verpakking.

  • 3 druppels: chocolade met een hogere viscositeit en daardoor geschikt voor elke toepassing.
  • 1 of 2 druppels: deze chocolade is iets dikker en daardoor wat minder geschikt voor pralines & holfiguren.

Cocoa Horizons: 100% duurzaam en traceerbaar

Met uw aankoop van Callebaut-chocolade geeft u cacaoboeren extra steun! Callebaut helpt het levensonderhoud van duizenden cacaoboeren en hun families te verbeteren. Samen met de Cocoa Horizons Foundation biedt Callebaut hen toegang tot trainingsprogramma’s, financiële premies en Landbouwgereedschappen.

Logo Cocoa Horizons

How to: techniekvideo's

Chocolade temperen

Net als u staan de Chocolate Academy chefs dagelijks in de keuken. Ze begrijpen wat er speelt in het drukke leven van een chef. Ze helpen u dan ook graag verder met tips, tricks, recepten en technieken. In de volgende video wordt uitgelegd hoe het tempereren van chocolade werkt. Kijk voor meer video’s op FoodXpercience.

Meer video tutorials


Ontdek het assortiment

Cacaoboter, knapperige chocoladeparels als decoratie, reepjes, vegan chocolade en meer; u vindt het allemaal in het assortiment van Callebaut!

Bekijk het assortiment