Bergfood | Nata Pura

Pastel de Nata traditionele delicatesse uit Portugal

Pastel de Nata is een traditionele deegwaren delicatesse uit Portugal, bereid van luchtig en knapperig bladerdeeg gevuld met gekarameliseerde custard. Nata Pura onderscheidt zich door het gebruik van ambachtelijk bereid bladerdeeg waarin 50% boter, verse melk en verse eieren. De producten bevatten geen kunstmatige toevoegingen en bindmiddelen. De vegan variant bevat amandelmeel en vaille.

De historie van dit heerlijke gebakje gaat iets meer dan 200 jaar terug. Aan het begin van de 19e eeuw, in Belem, in de buurt van klooster Dos Jeronimos, stond een suikerrafinaderij met een kleine winkel. Door de Liberale revolutie in 1820 moesten alle kloosters in Portugal sluiten. Om te overleven besloot het klooster om de zelfgebakken zoetwaren te verkopen in het winkeltje. Deze zoetigheden vielen zo in de smaak dat ze al snel bekend werden onder de naam Pasteis de Belem. Het klooster bestaat niet meer, maar in het winkeltje wordt de Pastel de Nata nog steeds verkocht met dezelfde receptuur. Dagelijks staan toeristen in de rij om deze historische lekkernij te kunnen proeven.

Nata Pura: Een Moderne Twist op een Traditionele Delicatesse

Nata Pura brengt de traditionele Portugese delicatesse, Pastel de Nata, in verschillende varianten. Pastel de Nata Origineel komt in een verpakking van twaalf stuks van 60 gram elk, perfect voor elke gelegenheid. Deze gebakjes zijn gemaakt van knapperig bladerdeeg en gevuld met een rijke, gekarameliseerde custard.

Voor een kleinere maar net zo heerlijke traktatie, is er de Pastel de Nata Origineel Mini van 25 gram. Deze mini-gebakjes bieden dezelfde authentieke smaak in een kleiner formaat, ideaal voor feestjes, buffetten of als tussendoortje.

Pastel de Nata Vegan is de perfecte keuze voor een plantaardig dieet. Gemaakt met o.a. amandelmeel en vanille, behoudt deze variant de kenmerkende textuur en smaak van de traditionele Pastel de Nata, maar zonder dierlijke producten.

Bergfood Nata Pura

Bekijk assortiment:

PASTEL DE NATA ORIGINEEL 12 X 60 G
10,65 6,75

per doos 12 stuks

PASTEL DE NATA ORIGINEEL MINI 25 GRAM
15,25 9,50

per doos 36 stuks

PASTEL DE NATA VEGAN

Pastel de nata vegan

Nata pura41324810

10,70 7,50

per doos 720 gram