De Cervena Masterchef 2017: Anne Hemminga

21 februari 2017

Cervena Masterchef 2017

Anne Hemminga is de winnares van de Cervena kookwedstrijd en daarmee de Cervena Masterchef 2017. Tijdens een spannende finale sleepte zij de eerste prijs in de wacht. Martijn Jansen en Jeffrey Schoeman gingen er met de tweede en derde prijs vandoor.

Gisteren vond de finale van de Cervena kookwedstrijd plaats in HANOS Den Haag-Delft. Na twee voorrondes bleven 8 finalisten over die in een geweldige ambiance de sterren van de hemel kookten. Juryleden kregen de mooiste presentaties voorgeschoteld. Ook het winkelend publiek kon meegenieten van de hapjes op basis van dit malse boerderijhert uit Nieuw-Zeeland.

Creatieve presentaties
De finalisten kenden elkaar al van de voorrondes en wisten dat ze aan elkaar gewaagd waren; de lat lag hoog. Zij wisten de jury dan ook te verrassen met zeer creatieve presentaties en smaken van uitzonderlijk niveau. Het was voor de jury dan ook moeilijk om een keuze te maken; in elke presentatie school een aspirant winnaar. Uiteindelijk is gekeken waar kleine foutjes lagen en op basis daarvan werd besloten dat alles aan het gerecht van Anne Hemminga klopte: het gerecht had een echte streetfood uitstraling, de smaken liepen mooi in elkaar over en het drankje klopte precies bij haar creatie.

De wedstrijd
De opdracht van de Cervena kookwedstrijd was het maken van een zomerse creatie van Cervena boerderijhert, gecombineerd met producten uit het seizoen. Van de creatie moest in ieder geval 1 item van het boerderijhert op de barbecue bereid zijn. Daarnaast moest er bij het gerecht een drank geserveerd worden, die de perfecte combinatie van de smaken van de creatie versterkten. De jury beoordeelde de gerechten in eerste instantie op basis van originaliteit, presentatie en inventiviteit. Maar ook gebruik van de wat minder bekende delen en creativiteit waren belangrijk. De jury bestond uit Shannon Campbell (chef bij de Deer Industry of New Zealand), Herlinda de Clerck (uitgever Passion Hi magazine) en de winnaar van 2016, Simon Feitsma (Eetcafé Schuitendiep in Groningen).

De finalisten

De deelnemers aan de finale waren:
  • Hotel & Gasterij De Roode Schuur - Anne Hemminga
  • Ria Joosten Catering&Evenementen - Martijn Jansen
  • Café Restaurant Joris - Anton Pieterson
  • Restaurant Crijns - Marc Crijns
  • Herberg De Zoelensche Brug - Jeffrey Schoeman
  • Restaurant Het Ambacht - Nick Twickler
  • Restaurant ’t Amsterdammertje - Marco van der Wijngaard
  • Patissier Chocoled - Edwin Schellekens
De winnaars
1e prijs: een reis voor 2 personen naar Nieuw-Zeeland: De Roode Schuur - Anne Hemminga
2e prijs: een Big Green Egg: Ria Joosten Catering&Evenementen - Martijn Jansen
3e prijs: een Big Green Egg: Herberg De Zoelensche Brug - Jeffrey Schoeman