Alles over citroen!

Citroen is een frisse, licht zure smaakmaker voor in talloze gerechten. De vrucht is te gebruiken op verschillende manieren, van het sap tot aan de schil. Genoeg redenen om deze gele vrucht in het zonnetje te zetten. Lees alles over de verschillende soorten citroenen, waar deze vandaan komen en de meest verrassende producten met citroen in ons assortiment. We sluiten af met heerlijke frisse recepten, van verschillende citroendesserts tot het ultieme recept met citroen: zelf limoncello maken.

De verschillende soorten citroenen uitgelegd

De 'gewone' citroen | Verschillende soorten citroen uitgelegd

De 'gewone' citroen

34418505 | per kilo 
34418701 | kist 40 stuks 
Deze citroenen komen voornamelijk uit Spanje, met name uit de regio Murcia. Van april t/m juli voeren wij het ras Verna, dit ras heeft een dikke grove schil en van september t/m met maart voeren we het ras Primofiori, dit ras heeft een dunne gladde schil. In de maand Augustus komen ze uit Argentinië of Zuid Afrika.

Onbehandelde verpakte citroenen | Verschillende soorten citroenen uitgelegd

Onbehandelde verpakte citroenen

34400096 | pak 500 gram / 4 stuks
Deze citroenen komen voornamelijk uit Spanje, met name uit de regio Murcia. Van april t/m juli voeren wij het ras Verna, dit ras heeft een dikke grove schil en van september t/m met maart voeren we het ras Primofiori, dit ras heeft een dunne gladde schil. In de maand Augustus komen ze uit Argentinië of Zuid Afrika.

ban_han_social_voorjaar_34418005 _747x498.jpg

Wilde citroenen

34418005| per kilo
Deze verse Italiaanse citroenen komen van de Amalfi kust, zijn nog voorzien van blad en hebben een helder gele, dunne schil. Ze bevatten veel sap met een hoge zuurgraad. De wilde citroen is de beste citroen om zelf Limoncello van te maken. De Italiaanse benaming voor deze citroenen is sfusato amalfitano,

Onderstaande citroenen zijn helaas op het moment niet in het seizoen, maar worden wel verwerkt in verschillende producten zoals purees.

Dummy

Cedraat citroenen

34418818| per kilo
Cedraat citroenen worden ook wel sukade citroenen genoemd, de naam zegt al het al. De cedraat citroen is de ideale citroen om te konfijten. Het is een grote vrucht, de schil is dik en de vrucht zelf heeft weinig vruchtvlees.

 

Limefingers

Limefingers

per kilo | 34556839
De limefinger heeft, de naam zegt het al, de grootte en vorm van een vinger. De fingerlime bevat korrelig vruchtvlees dat veel weg heeft van kleine parels. Die parels worden ook wel vergeleken met kaviaar. De citrus kaviaarbolletjes barsten in de mond open en geven een frisse explosie van smaken. Fingerlime is heerlijk als fris accent op gerechten of als amuse.

 

Buddha’s hand

Buddha’s hand

per stuk | 34511912
Buddha’s hand, oftewel buddha fingers, is een bijzondere citrusvrucht die bestaat uit herkenbare ‘vingers’. De vrucht heeft een dikke schil en wit zaadloos vruchtvlees. Het aroma van de buddha fingers is heerlijk citrusachtig, maar de smaak is zoeter en milder dan van een citroen. Heerlijk om over een gerecht te raspen of om in zijn geheel te konfijten in een suikersiroop.

 

Bergamot citroenen

Yuzu

Verwerkt in verschillende producten
Yuzu is een kruising tussen het mandarijnenboompje en de papeda-citroen. Vroeg in het seizoen zijn ze limoengroen, daarna worden ze oranje en op het laatst frisgeel. De smaak lijkt wat op citroen of grapefruit, met een muskus- of dennengeur. Door de zurige, maar tikje zoetige smaak past het heerlijk in desserts en cocktails, maar ook perfect bij sashimi en door de ponzu. U vind het bij HANOS verwerkt in verschillende producten.

Producten met citroen in ons assortiment

Citroen komt met zijn vrolijke uiterlijk en frisse smaak terug in heel veel producten in ons assortiment. Van lemon cheesecake tot azijn met citroen. Wij hebben er een aantal voor u geselecteerd.

Dit was slechts een selectie van onze producten. Bekijk hieronder meer producten.

Bekijk meer producten met citroen

Hét ultieme drankje van citroen

Limoncello

Limconcello kan niet ontbreken als we het hebben over citroenen. Het alcoholpercentage van limoncello ligt tussen de 25-30%. Dit drankje wordt meestal koud (4-5 °C) als digestief na de maaltijd gedronken. Ook kan het in cocktails worden gebruikt, bijvoorbeeld door het te mixen met prosecco of tonic.

Zelf limoncello maken? Zoals hierboven benoemd kan limoncello het best gemaakt worden met wilde citroenen. Bekijk hieronder het recept of maak kennis met de verschillende limoncellos in ons assortiment.

Bekijk het limoncello recept

Limoncello

Een selectie uit ons assortiment limoncello

LIMONCELLO PALLINI
13,95

per fles

LUXARDO LIMONCELLO
14,75 11,50

per fles

Bekijk meer limoncello

Frisse recepten met citroen

Citroenen is een heerlijke smaakmaker in de keuken, de mogelijkheden en recepten zijn dan ook eindeloos. Onze culinair adviseurs hebben voor u de beste citroenrecepten uitgezocht, van gepekelde citroenen tot verschillende citroendesserts.

Citroen in een glas

Citroen in een glas

Een citroendessert in een glas! Met onder andere: crème van lemon curd, schuim van limoncello en citroen cremeux.

Bekijk het recept

Bordalou met citroen

Bordalou met citroen

Een heerlijk éénpersoons citroengebakje met cocktailschuim .


Bekijk het recept

Limone & Lime

Limone & Lime

Dit recept is gemaakt met 'Limone & Lime 120' (62156220).


Bekijk het recept


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het voorjaar

Verrassend voorjaar

Bij HANOS vindt u alles om uw gasten dit voorjaar mee te verrassen!

Laat u inspireren