Na de overvloed van de mooiste en lekkerste vis die we consumeren tijdens de feestdagen, is het tijd voor de winter. Voor de vissers in onze eigen wateren niet persé het beste seizoen, daarom wordt de winter ook wel ‘het seizoen van de alternatieven’ genoemd.
Jakob Doorn, visspecialist bij Versvishandel Jan van As (partner van HANOS), vertelt: “Het is helemaal niet erg om voor verse vis over de grenzen te kijken. De vissen die elders zwemmen en in dit seizoen op hun best zijn, zijn prima te gebruiken in onze keukens, maar wat er in de winter vooral erg goed is, is het aanbod van schaal- en schelpdieren. Pak bijvoorbeeld de Hollandse creuse oester. Goedkoper dan de Franse en minstens zo goed van kwaliteit. Of wat te denken van kreeft? In deze maanden een absoluut topkwaliteit product.” 

“Het aanbod aan schaal- en schelpdieren is in de winter werkelijk fantastisch.” 

Jakob Doorn geeft u een kijkje in de keuken en inspireert u met diverse producten.

Kijk mee en laat u inspireren!

Ja, ik ontvang graag de recepturen*
*De recepturen zijn vanaf 18 januari beschikbaar. U kunt ze wel eerder aanvragen.

Klik hier voor de online masterclass

No registration available

18-01-2022 11:00 Online