Recepten voor de Kerst
Onze chefs inspireren u graag met de mooiste en verrassende recepten om de feestdagen te verheffen naar een ongekend gastronomisch niveau. Deze recepten, doordrenkt met innovatie en traditionele finesse, beloven een feestelijke ervaring die de zintuigen betovert en een blijvende indruk achterlaat tijdens deze bijzondere dagen.
8x Kerstklassiekers
Klassieke ingrediënten en klassieke recepten zijn bij uitstek de ideale mix voor een geslaagd feestelijk menu. Ons culinaire team nam de uitdaging aan en ging aan de slag met iconische recepten zoals bijvoorbeeld de Beef Wellington, paté en croûte en een marbre. Ook klassieke combinaties zoals de Franse poulet met truffel of een aardappelmousseline met ossenstaart en kreeft verschenen op de borden.
Bekijk de receptenEetbare kerstballen
Tijdens Kerst hangt de boom vol met de mooiste kerstballen. Wij brengen de kerstbal dit jaar naar tafel in de vorm van ‘eetbare kerstballen’. Patissier Romy Uijen van Dawn Foods ging de uitdaging aan en creëerde deze heerlijke lekkernijen voor het optimale kerstgevoel.
White Christmas
Een witte kerst op het bord, kan dat? Met onze selectie witte ingrediënten is dat zeker het geval. Van een romige risotto met truffelburrata tot een verrassende cheesecake in de vorm van witte ballonnen. Laat uw creativiteit de vrije loop en breng een witte Kerst op tafel.
Beef 'n Bones
Eén van de specialiteiten van onze slager is de ‘Beef ‘n Bones’. Een hoge kwaliteit botermalse ribeye opgebonden tussen twee mergpijpen. Het resultaat is niet alleen een sensationele presentatie, maar ook nog eens een ongekende smaaksensatie. Tijdens het garen smelt het merg, wat zorgt voor extra smaak aan het vlees. Gebruik daarnaast het merg als extra smaakmaker in een heerlijke kruidenboter over het vlees.
Coquilles
Coquilles met een Hollandaise van sambai en beurre noisette. Sambai in een klassieke hollandaise zorgt voor een verrassende Oosterse twist.
Kabeljauw
Boterzachte kabeljauw met twee bereidingen van courgette, vers gedroogde tomaten en een tomatenmousseline.
Bekijk het receptKreeft
Kreeftenstaart met aardappelmousseline, kreeftensaus, groene kruidenolie op basis van dragon en spinazie en chorizoworst als garnituur.
Desserts om te delen
Deze feestdagen staat ‘delen’ centraal. Samen eten is simpelweg het leukst. Tijdens het kerstdiner leent een dessert midden op de tafel zich fantastisch om te delen. Voor onze chefs was het alvast een feest in de keuken toen zij zich mochten uitleven op BIG desserts.
Bekijk de receptenBaba
We kennen allemaal wel de ‘baba au rhum’. Heerlijke cakejes doordrenkt met rum. Met deze recepten voor baba’s kunt u alle kanten op. De basis is de baba, de smaaknuances zijn aan u!
Pavlova
De pavlova is een klassieker uit de Franse keuken. De combinatie van meringue, ijs en fruit is een meer dan waardige afsluiter van een feestelijk menu.
Meer recepten voor de feestdagen
Op ons online inspiratieplatform FoodXperience vindt u meer dan 4000 recepten, waaronder tientallen mooie recepten voor Kerst. Laat u inspireren!Bekijk alle kerstrecepten