Smaken van de feestdagen

Culinaire seizoenen worden gekenmerkt door typische ingrediënten en passende gerechten. Zo heeft elk seizoen een eigen smaak; een warme winter, een frisse lente, een fruitige zomer en een kruidige herfst. De feestdagen vormen de ultieme gastronomische afsluiter van het culinaire jaar, waarin smaak in al zijn facetten centraal staat. Smaak gaat verder dan alleen dat wat uw gasten proeven, ook dat wat ze zien, horen en ervaren draagt bij aan de smaakbeleving. Wij helpen u graag die beleving te creëren voor uw gasten.

Bij HANOS vindt u alles voor smakelijke feestdagen!

Lees ons Feestdagen magazine

Met onder andere:
- Smaakvolle inspiratie
- Smaakmakers
- Seizoenssmaken
- De verfijnde smaak van vrouwen 
- Meer dan 40 recepten en video's

Verkrijgbaar in uw vestiging en online.

Lees het magazine online

HANOS magazine

Maak kennis met onze...

De seizoenssmaken van de feestdagen onderscheiden zich door ingrediënten van de beste kwaliteit en pure producten, trouw aan hun herkomst. Van verfijnde patisserie en exclusieve delicatessen. Maak uw feesttafel compleet met een passende selectie wijnen en rijke december dranken.

Lees meer

Smaakmakers

Wij laten u graag kennismaken met onze smaakmakers; van ambachtelijke producenten tot aan gespecialiseerde leveranciers. Zij maken met hun kennis en passie het verschil en laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn met de kwalitatieve ingrediënten uit ons assortiment.

Lees meer

Smaakvolle inspiratie

Smaak gaat verder dan alleen heerlijke ingrediënten, met liefde bereid door echte vakmensen. Wij inspireren u graag met ons smaakvolle non-food assortiment. Bij ons kiest u prachtig servies, mooi glaswerk, verrassende decoratie en innovatieve serveertechnieken om de smaakbeleving van uw gasten compleet te maken.

Lees meer

De seizoenssmaken van de feestdagen onderscheiden zich door ingrediënten van de beste kwaliteit en pure producten die trouw zijn aan hun herkomst. Vol en intens, met een verwarmend karakter. Van bijzondere tonijn en de mooiste hammen tot verfijnde patisserie en exclusieve delicatessen. Maak uw feesttafel compleet met een passende selectie wijnen en rijke december dranken. Van sekt en champagne tot glühbier en grappa.
Mousserende wijn

Mousserende wijnen

Barbara Verbeek en Ellen Hutten gaan in gesprek over mousserende wijnen, passend bij de feestdagen. Ga mee op tour langs verschillende wijnlanden en ontdek het perfect glas bij mousserende wijn!

Lees het gesprek

Bijzonder vlees

Bijzonder vlees

Tijdens de feestdagen serveert u graag iets bijzonders. Wij zetten een aantal bijzondere stukken vlees voor u op een rij: Jack's Creek Wagyu, Gandaham en de worsten van Brandt & Levie.

Ontdek onze suggesties

Bouwstenen voor uw kerstdessert

Bouwstenen voor uw kerstdessert

Het dessert is de afsluiter van een culinaire avond; de finale om een blijvende indruk achter te laten bij uw gasten. De wijze van presenteren is een belangrijk onderdeel van een gerecht.

Bekijk de bouwstenen

Wild hert | HANOS

Wild en gevogelte

HANOS is toonaangevend als het gaat om wild en gevogelte. Het hele jaar door gaat HANOS voor u op jacht naar de beste wildspecialiteiten.

Lees alles over wild

Bijzondere desserts

Bijzondere patisserie

Heeft u onze decembercollectie patisserie al ontdekt? Van een witte karamel krans tot een Buchette moulin rouge. Ontdek het complete assortiment.

Bekijk het assortiment

Warme cocktail als aperitief

Hot hot hot christmas cocktails! Houd uw gasten warm met de koude maanden en serveer een warme cocktail als aperitief. Wij gingen aan de slag.

Bekijk recepten

Wij laten u graag kennismaken met onze smaakmakers; van ambachtelijke producenten tot gespecialiseerde leveranciers. Zij maken met hun kennis en passie het verschil en laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn met de kwalitatieve ingrediënten uit ons assortiment.
ban_mag05_p20_wijnvrouwen_ana_rosas_2011_747x498.jpg

Vrouwelijke smaakmakers van mooie wijnen

Wat is de rol van vrouwen in de wijnwereld? Maak kennis met 8 bijzondere wijnvrouwen: Stephanie, Joyce, Ana, Eugenie, Julka, Catherina, Marinette en Laura. Ze nemen u graag mee in hun route binnen de wijnwereld!

Lees meer

Gebrouwen door Vrouwen

Gebrouwen door Vrouwen

Een bedrijf beginnen vanuit een hobby? Tessel de Heij kreeg het voor elkaar, samen t haar zus Do. In 2013 begonnen ze thuis met bier brouwen. Inmiddels is Gebrouwen door Vrouwen niet meer weg te denken uit de biermarkt. Ontdek hun kracht.

Lees het interview

HA-05_ban_han_pef_echoput_de_apeldoorn-scholtus_leendert_014_©_2010_747x498.jpg

De Echoput

De Echoput staat als wildrestaurant bekend om haar moderne wildtechniek. Met producten van dichtbij maakt het team de lekkerste en meest creatieve wildgerechten. Het verhaal en de tips van chefkok Leendert Scholtus leest u hieronder.

Lees meer

HA-05_ban_han_mag04_najaar_p39-41_tour_culinair_reukers_2010_747x498.jpg

Op tour langs bijzondere leveranciers

Ga mee op tour langs meer bijzonder leveranciers, van de wijngaard 'Hof van Twente' in Bentelo tot oesterzwamkwekerij 'Reukers' in Marienvelde. Zij vertellen u graag over hun werkwijze!


Lees de verhalen

Kaviaar uit Gelderland

Kaviaar uit Gelderland

Kaviaar: één van de meest delicate producten ter wereld. In het mooie Laren, in de provincie Gelderland, runnen Martin en Sandra Hoentjen een kaviaarkwekerij. Hier houden ze de steuren in grote waterbassins, die ons voorzien van het ‘zwarte goud’, de baeri kaviaar.

Lees het verhaal

Solt garnalen | IK KOOK BEWUST

Duurzaam, van dichtbij en in het seizoen

Onder het label ‘IK KOOK BEWUST’ vallen producten die in het seizoen, duurzaam geproduceerd en van dichtbij zijn. Dit resulteert in bijzondere producten met een onderscheidende verhalen van leveranciers.

Lees de verhalen

Smaak gaat verder dan alleen heerlijke ingrediënten, met liefde bereid door echte vakmensen. Wij inspireren u graag met ons smaakvolle non-food assortiment. Bij ons kiest u prachtig servies, mooi glaswerk, verrassende decoratie en innovatieve serveertechnieken. Laat u meeslepen door het enthousiasme van onze vinologen en barista’s en inspireren door heerlijke gerechten uit de keuken van onze specialisten en chefs.
Garry de Boer | FoodXperience team

Kerstrecepten van ons FoodXperience team

Speciaal voor deze kerst kwamen onze FoodXperience chefs bij elkaar. Maak kennis met de FoodXperience-chefs en bekijk de recepten die zij voor u hebben gemaakt.

Ontmoet de chefs

Winter Apple Pie | Winter coffees

Winter Coffees van Stephanie de Dreu

Stephanie de Dreu maakte vier verassende winter coffees. Haar inspiratie haalde ze uit verschillende winterse smaken en kerstdesserts. Deze smaken komen samen in deze prachtige creaties!

Bekijk de receptvideo’s

Misja Vorstermans

Cocktailtips van Misja Vorstermans

Misja Vorstermans 'The Master of Cocktails' is één van de grondleggers van de Nederlandse cocktailscene. Speciaal voor HANOS maakte hij vier kerstcocktails en deelt hij zijn ultieme cocktailtips.


Bekijk cocktailtips

Wijn-spijs

Wijn-spijs tips van vinoloog

Wijnen kunnen een gerecht maken of breken. Het is en blijft altijd zoeken naar de juiste balans tussen gerecht en wijn. Maar hoe maakt u nou die keuze? We stelden een aantal basisregels op die u kunnen helpen bij het maken van de wijnkeuze!

Lees meer over wijn-spijs

Brillat-Savarin

Tips van onze kaasmeester

Dé tips van onze kaasmeester! 11 mooie kazen die tijdens de feestdagen perfect te combineren in amuses, voorgerechten of op een kaasplateau tot tips voor de perfecte kaasplank, een mooie afsluiter van het kerstdiner.

Bekijk de kazen

Stijlvolle tafelaankleding

Stijlvolle tafelaankleding

Een mooie tafelaankleding draagt bij aan het feestelijke gevoel. Ontdek hoe u met verschillend serviesgoed, bestek en glazen de juiste sfeer kunt creëren. Onze specialisten geven u drie voorbeelden en tonen de door hen gebruikte producten.

Bekijk tableware

Alles voor bezorgen en afhalen 

Bezorg uw menu's thuis

Binnen de huidige maatregelen is bezorgen en afhalen een oplossing om omzet te blijven draaien. Vele horecaondernemers tonen hun doorzettingsvermogen en veerkracht door over te gaan op het aanbieden van van bezorgen en afhalen. Door uw gasten alle benodigdheden aan te bieden, kunnen zij zelf thuis professionele culinaire gerechten op tafel zetten. Op deze manier kunnen uw gasten toch een beetje de ervaring beleven van een diner in uw restaurant.

Alles over bezorgen en afhalen

HANOS Thuismenu

Meer inspiratie voor de feestdagen

Bezoek voor meer culinaire inspiratie uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u bijvoorbeeld graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten of de meest geschikte producten voor uw bezorgmenu.

Uw dichtstbijzijnde vestiging