Volop inspiratie voor de feestdagen 2021
De feestdagen hebben een extra sprankeling. Dit is hét moment om samen te komen. Samen genieten van al het moois dat we bereiden, horen en zien; dat zorgt voor feestdagen om nooit te vergeten. Iconische klassiekers geven de feestdagen haar klasse. Alles voor de sprankeling in de ogen van uw gasten.
Laat u inspireren door...
Inspiratiemagazine Feestdagen 2021
Gastronomisch gezien is het einde van het jaar een feestelijke periode waarin we extra mogen uitpakken met de mooiste ingrediënten en recepten in een stijlvolle setting. Hét moment om u te inspireren door middel van dit feestdagenmagazine.
Uitgelicht
(Kerst) bezorg- en afhaalmenu
Kerst biedt u kansen om uw restaurant uit te breiden naar de tafels bij uw gasten thuis. Door een passend menu samen te stellen dat slim gebruik maakt van convenience producten en handige oplossingen voor afhalen en bezorgen, brengt u de culinaire beleving van uw keuken naar de huiskamer van uw gasten.Lees meer

Luister de verhalen achter onze kazen
Onze kaasspecialist vertelt u bijzondere verhalen achter onze kazen voor deze feestdagen.

Luister de verhalen achter onze wijnen
Onze wijnspecialist vertelt u verhalen achter onze wijnen speciaal voor deze feestdagen.

After dinner coffee & pastry
Met Kiki Suijkerbuijk en Stephanie de Dreu
De gouden combinatie van koffie en patisserie; daarmee verwent u uw gasten in optima forma. Er is dan ook niets zo leuk als het samenbrengen van twee absolute specialisten op dit gebied. Kiki en Stephanie creëerden samen de ultieme ‘koffie verwen momentjes’. Laat u inspireren.

Masterclass kaas
Met kaasspecialist Michel ter Hart
Uw kaasplank nooit meer "cheesy"! Michel ter Hart houdt zich elke dag bezig met het inkopen van kazen voor onze groothandels en als echte kaaskenner deelt hij graag zijn expertise. Laat u inspireren op het gebied van kaas en serveer een mooie kaasplank tijdens de feestdagen.

Cees Helder
Iconische chef kookt zijn klassiekers
Cees Helder: de eerste patron-cuisinier in Nederland die drie Michelinsterren verwierf. Hét icoon van de Nederlandse gastronomie. Nuchterheid, empathie en betrokkenheid bij het vak kenmerken hem wanneer hij met ons terugblikt op zijn carrière en hij zijn tips met ons deelt!
HANOS Masterclasses
Laat u op afstand inspireren door enthousiaste professionals, die hun tips voor diversce gastronomische vakgebieden graag met u delen!
Kijk hier alle masterclasses terugBij ons vindt u volop inspiratie voor iconische bereidingen tijdens de feestdagen. Van bijzondere charcuterie tot iconische klassiekers en van feestelijke wannahaves tot uniek butter-aged rundvlees. Proef unieke smaken en beleef sprankelende bereidingen.

Feestdagen wannahaves
Bij de feestdagen horen ook 'feestdagen wannahaves': mooie, bijzondere en/of nieuwe producten die uitstekend bij Kerst passen. Onze specialisten selecteerden de mooiste wannahaves voor de aankomende feestdagen voor u. Van bijzondere dranken, zalm en kaviaar tot aan non-food assortiment als mallen en servies en nog veel meer producten.

Charcuterie
Onze hammenspecialisten stelden voor de feestdagen een mooi assortiment samen van diverse hammen. Stuk voor stuk specialiteiten die in de keuken natuurlijk goed te gebruiken zijn in verschillende bereidingen, maar komen het best tot hun recht in dunne plakjes op kamertemperatuur op een charcuterie plank.

Uniek bij HANOS: butter-aged rundvlees
Maak kennis met een nieuwe rijpingstechniek: butter-aging. Het vlees hangt enkele weken in een speciale cel met een stevige schil van gezouten roomboter. De boter sluit het vlees af, waardoor er na rijping geen korst weggesneden hoeft te worden. Het resultaat is een opvallende ‘goudklomp’ van zeer mals vlees.

Wild & gevogelte
HANOS is toonaangevend als het gaat om wild en gevogelte. Het hele jaar door, ook buiten het traditionele wildseizoen, gaat HANOS voor u op jacht naar de beste wildspecialiteiten. Onze visie is simpel: wild moet wild zijn. Lees meer over wild, bekijk onze masterclass en ontdek middels onze technische video's hoe u wild prepareert.

Alles voor uw bezorg- en afhaalmenu
Kerst biedt u kansen om uw restaurant uit te breiden naar de tafels bij uw gasten thuis. Door een passend menu samen te stellen dat slim gebruik maakt van convenience producten en handige oplossingen voor afhalen en bezorgen, brengt u de culinaire beleving van uw keuken naar de huiskamer van uw gasten.

Pinsa
Pinsa: knapperig van buiten, zacht van binnen. Pinsa is een traditionele Romeinse deegbereiding die tussen pizza en foccaccia in zit. Het kan worden belegd met verschillende ingrediënten. Van tonijn tot mozzarella, de mogelijkheden met pinsa zijn eindeloos.

Kerstdesserts
Bij patisserie draait het om smaaknuances, verfijning van de smaken, structuren en de creativiteit van de patissier. Bekijk ons grote assortiment patisserie van hoogstaande kwaliteit en vindt alle benodigdheden die u nodig heeft om het kerstdiner in stijl af te sluiten.

Iconische wijnen
Het zijn de iconische wijnklassiekers die de feestdagen naar het hoogste niveau tillen. Onze specialisten doken de kelders in om dé wijnen voor deze feestdagen te selecteren. Maar wat maakt deze wijnen nou tot échte klassiekers en wat maakt ze zo speciaal? Twee bekende wijnspecialisten proefden wat deze selectie bijzondere wijnen in huis hebben; een iconische proeverij.

Desserts om te delen
Deze feestdagen staat ‘delen’ centraal. Samen eten is simpelweg het leukst. Tijdens het kerstdiner leent een dessert midden op de tafel zich fantastisch om te delen. Voor onze chefs was het alvast een feest in de keuken toen zij zich mochten uitleven op BIG desserts.

Klassieke recepten van onze chefs
Klassieke ingrediënten en klassieke recepten zijn bij uitstek de ideale mix voor een geslaagd feestelijk menu. Ons culinaire team nam de uitdaging aan en ging aan de slag met iconische recepten zoals bijvoorbeeld de Beef Wellington, paté en croûte en een marbre. Ook klassieke combinaties zoals de Franse poulet met truffel of een aardappelmousseline met ossenstaart en kreeft verschenen op de borden.

Appetizers
Het feestdiner is pas van start gegaan als de appetizers op tafel zijn verschenen. Met deze hapjes weet u uw gasten gastronomisch te verrassen. Serveer ze op stijlvol en verrassend servies voor een feestelijke start van uw kerstdiner!

Let the Christmas party begin
Met deze bijzondere gins voor de feestdagen laat u het feest pas écht beginnen. Bekijk hier verschillende ginrecepten, bijzondere soorten gin en perfecte drankjes om met gin te combineren!
Serveer uw gerechten in stijl
Creëer de ultieme feestelijke beleving door uw gerechten op te dienen in een passende setting. De tafelaankleding is hier een belangrijk onderdeel van. Laat u inspireren door de styling van onze specialisten en bekijk de door hen gebruikte producten.Laat u inspireren
Meer inspiratie voor de feestdagen
Bezoek voor meer culinaire inspiratie uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u bijvoorbeeld graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten of de meest geschikte producten voor uw drankenkaart.