FoodXperience team & friends

Recepten met lamsnek

Met lamsnek werden twee recepten gemaakt: een recept door één van onze FoodXperience chefs en een recept van een gastchef, geïnspireerd door de Indonesische keuken. Maak hieronder kennis met de chefs, hun recepten en de gebruikte producten.


Stephen de Ruyter

Stephen de Ruyter

Suara Gembira | www.suaragembira.nl

Suara Gembira betekent ‘de vrolijke stem’. Op mijn koksbuis draag ik het embleem van de Garuda met de tekst ‘Bhinneka Tunggal Ika’ wat staat voor ‘eenheid in verscheidenheid’.

Het gerecht van Stephen is gebaseerd op Indonesië en hij maakte een Saté domba van lamsnek.
"De kunst van een goede Indonesische saté is het fijne karakter met kleine blokjes vlees"

Bekijk hieronder Stephen's recept

Saté van lamsnek | Recepten met lamsnek

Saté domba van lamsnek met een sambal ketjap saus en lontong

Bekijk het recept

Gebruikte producten

Voor het recept met lamsnek maakte Stephen onder andere gebruik van de volgende producten:

KORIANDER GEMALEN
13,45

per bus

SOJASAUS ZOET KECAP MANIS
2,40

per fles


Garry de Boer

Garry de Boer

HANOS Nederland

Garry maakte lamsnek met romige spitskool, asperges en een gratin van gele winterpeen.

"Ik heb de lamsnek gepekeld en vervolgens gegaard in een hogedrukpan met bouillon, witte wijn, laurier en knoflook. Dit heb ik opgerold en van deze gegaarde lamsnek heb ik medaillons gesneden, door de bloem gehaald en aangebakken in boter. "

Bekijk hieronder Garry's recept

Lamsnek met romige spitskool, asperges en gele winterpeen | Recepten met lamsnek

Lamsnek met romige spitskool, asperges en een gratin van gele winterpeen.

Bekijk het recept

Gebruikte producten

Voor het recept met lamsnek maakte Garry onder andere gebruik van de volgende producten:


De lamsnek

Over lamsnek

De lamsnek bevat enorm veel smaak. Het vlees is doorregen, heeft vetlaagjes met veel vliesjes en een goed bindweefsel.

Meer over lam

Lamsvlees is een erg magere vleessoort. Het bevat weinig bindweefsel en is mals, sappig en zacht. Lamsvlees bevat veel voedingswaarden, zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Lamsvlees is caloriearm en mager. Vlees van lam bevat meer ijzer dan bijvoorbeeld groenten en granen. Lamsvlees bezit veel vitamine B, wat zorgt voor energie, is goed voor de huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Lamsvlees is rijk aan zink, wat belangrijk is voor de groei, vertering, eetlust en het immuunsysteem. De meeste lamsvleesproducten zijn geschikt voor een korte bereiding.

Lees alles over Lamsvlees bij HANOS


Meer recepten met lam

Onze Foodxperience chefs & friends maakten meer recepten met de verschillende onderdelen van lam. Bekijk hieronder ook de andere recepten.

Recepten met lamsbout

Lamsbout

FoodXperience chef Henri ging samen met Gerjan Ligtenberg, van restaurant QuaKoken, aan de slag met lamsbout.

Bekijk de recepten

Recepten met saratoga-rack

Saratoga-rack

FoodXperience chef Erwin ging samen met Petros Razay, van restaurant Fenicie, aan de slag met Saratoga-rack.

Bekijk de recepten

Recepten met lamsschouder

Lamsschouder

FoodXperience chef Steef ging samen met Tom Zwerver, van restaurant Oan Tafel, aan de slag met lamsschouder.

Bekijk de recepten


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het voorjaar

Inspiratiemagazine Voorjaar 2021

Dit onderwerp is onderdeel van het Inspiratiemagazine Voorjaar 2021. Laat u inspireren door nog veel meer verrassende thema's.

Laat u inspireren