FoodXperience team & friends

Recepten met lamsschouder

Met lamsschouder werden twee recepten gemaakt: een recept door één van onze FoodXperience chefs en een recept van een gastchef, geïnspireerd door Mauritius.
Maak hieronder kennis met de chefs, hun recepten en de gebruikte producten.


Tom Zwerver

Tom Zwerver

Restaurant Oan Tafel | www.oantafel.nl

Passie, culinair genieten en een gezonde dosis lef; dat heeft geleid tot het creëren van restaurant Oan Tafel. De curry's uit Mauritius, saté van een strand in Bali of de pho uit de straten van Saigon vindt u terug aan de keukentafel in het Friese Wergea.

Het gerecht van Thom is gebaseerd op Mauritius en hij maakte een lamsbiryani van lamsschouder met dhal puri.

"Dhal puri is een soort tortilla en is typisch streetfood in Mauritius. Dit bestaat uit gele spliterwten, bloem, kurkuma komijn en zout."

Bekijk hieronder Tom's recept

Lamsbiryani van lamsschouder met dhal puri

Lamsbiryani van lamsschouder met dhal puri

Bekijk het recept

Gebruikte producten

Voor het recept met lamsbiryani maakte Tom onder andere gebruik van de volgende producten:


Steef Haarsma

Steef Haarsma

HANOS Nederland

Steef maakte een gerecht met lamsschouder, flan van doperwten, asperges en een jus van morilles.

"Ik heb de lamsschouder gekonfijt door deze samen met olijfolie, tijm en knoflook te vacumeren en dan sous-vide te garen op 70 graden voor 16 uur. Het ene gedeelte pluk ik grof. Het andere gedeelte trek ik helemaal uit elkaar tot kleine draadjes welke ik eerst droog en daarna krokant bak in olie."

Bekijk hieronder Steef's recept

Lamsschouder, flan van doperwten, asperges en een jus van morilles

Lamsschouder, flan van doperwten, asperges en een jus van morilles

Bekijk het recept

Gebruikte producten

Voor het recept met lamsschouder maakte Steef onder andere gebruik van de volgende producten:


Lamsschouder

Over lamsschouder

De lamsschouder bevat korte en lange vleesvezels. Hierdoor is het zeer geschikt om te stoven, om er een rollade van te maken of het in zijn geheel te bereiden in de oven.

Meer over lam

Lamsvlees is een erg magere vleessoort. Het bevat weinig bindweefsel en is mals, sappig en zacht. Lamsvlees bevat veel voedingswaarden, zoals eiwitten, ijzer, zink en vitamine B. Lamsvlees is caloriearm en mager. Vlees van lam bevat meer ijzer dan bijvoorbeeld groenten en granen. Lamsvlees bezit veel vitamine B, wat zorgt voor energie, is goed voor de huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Lamsvlees is rijk aan zink, wat belangrijk is voor de groei, vertering, eetlust en het immuunsysteem. De meeste lamsvleesproducten zijn geschikt voor een korte bereiding.

Lees alles over Lamsvlees bij HANOS


Meer recepten met lam

Onze Foodxperience chefs & friends maakten meer recepten met de verschillende onderdelen van lam. Bekijk hieronder ook de andere recepten.

Recepten met lamsnek

Lamsnek

FoodXperience chef Garry ging samen met Stephen de Ruyter, van Suara Gembira, aan de slag met lamsnek.

Bekijk de recepten

Recepten met saratoga-rack

Saratoga-rack

FoodXperience chef Erwin ging samen met Petros Razay, van restaurant Fenicie, aan de slag met Saratoga-rack.

Bekijk de recepten

Recepten met lamsbout

Lamsbout

FoodXperience chef Henri ging samen met Gerjan Ligtenberg, van restaurant QuaKoken, aan de slag met lamsbout.

Bekijk de recepten


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het voorjaar

Inspiratiemagazine Voorjaar 2021

Dit onderwerp is onderdeel van het Inspiratiemagazine Voorjaar 2021. Laat u inspireren door nog veel meer verrassende thema's.

Laat u inspireren