Zomerse recepten voor op uw terras

Inspiratie van ons FoodXperience team

Vol enthousiasme zijn onze FoodXperience chefs het terras op gegaan. Ze hebben zin in de zomer! Om u te inspireren hebben zij creatieve gerechten bedacht waarmee u uw gasten kunt verrassen. Garry maakte de volgende drie gerechten.


Garry de Boer | FoodXperience team

Garry de Boer

HANOS Nederland

Garry maakte voor op terras de volgende drie recepten, welke u hieronder bekijkt:

  • Tapasvisjes met een dipsaus van chorizo
  • Bara Sandwich
  • Rotibowl

Tapasvisjes met een dipsaus van chorizo

Wat is er nou lekkerder dan Spaanse ‘vis tapas’ op het terras? De spieringen zijn door een beslag van karnemelk en maïsgries gehaald. Heerlijk krokant gebakken in olie. Deze inktvisjes zijn licht gebloemd.Serveer deze ‘vis tapas’ met een dipsaus op basis van yoghurt, chorizo en pimentón.

Bara sandwich met krokante kip en tomatensambal

De bara is een heerlijke Surinaamse snack op basis van gele erwten. Plat uitgerold is het leuk om deze te serveren met krokante kip en een salade van bleekselderij en kerrie. De sambal van Lekker Bekkie maakt het helemaal af. Heerlijk om te serveren op het terras.

Rotibowl met kip, kousenband en aardappelpartjes

Deze rotibowl is goed inzetbaar als lunchgerecht op het terras. Frituur de rotivellen tussen twee bolzeefjes tot krokante bowls. We vullen de bowl met krokante kip met kerrie, kousenband en aardappelpartjes. Een verrassende warme salade.

Aardbeiendesserts

De FoodXperience chefs maakten als afsluiting allemaal een dessert met aardbeien. Garry maakte een proeverij van aardbeien. Dit nagerecht bestaat uit een lotusbloemwafel met slagroom, aardbeien met een schuim van limoncello en een scroppino van aardbeien.

Garry: “Durf uit te pakken met deze proeverij van aardbeien.”

Bekijk deze en de andere aardbeiendesserts hieronder.

Bekijk hier de recepten


Meer terrasrecepten

Bekijk ook de terrasrecepten van onze andere FoodXperience chefs:

Steef Haarsma | FoodXperience chefs

Steef Haarsma

  • Kabeljauw met coburgerham en daslook
  • Flamed salmon en dashi iri ponzu
  • Salade met krokant spek, tomaat en aceto balsamico
  • Geroosterde bospeen, houmous en basilicumpesto

Bekijk de recepten

Rolf Hoekstra | FoodXperience chefs

Rolf Hoekstra

  • Flammkuchen met gele curry
  • Gamba's met daslook en Tomasu sweet soy sauce
  • Pasta pesto
  • Sausages Dutch style met seizoensgroenten

Bekijk de recepten

Jurjen van Pruissen | FoodXperience chefs

Jurjen van Pruissen

  • Kalfswang met coquille
  • Chips van kaviaar, mossel en yuzumayonaise
  • Buikspek piri piri met zoetzure pompoen en hoisin saus
  • Gegrilde eendenham met oppendoezer ronde

Bekijk de recepten


Het FoodXperience team

FoodXperience bestaat uit een team culinair adviseurs die dagelijks te vinden zijn in uw eigen HANOS-vestiging. Advies of ondersteuning nodig?  De culinair adviseurs vertellen u graag alles over de laatste trends en ontwikkelingen én weten alles te vertellen over onze producten. Maak kennis met onze FoodXperience-chefs en bekijk de recepten die zij voor u hebben gemaakt. 

Bekijk meer inspiratie


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.

Laat u inspireren