Zomerse recepten voor op uw terras

Inspiratie van ons FoodXperience team

Vol enthousiasme zijn onze FoodXperience chefs het terras op gegaan. Ze hebben zin in de zomer! Om u te inspireren hebben zij creatieve gerechten bedacht waarmee u uw gasten kunt verrassen. Rolf maakte de volgende vier gerechten.


Rolf Hoekstra | FoodXperience team

Rolf Hoekstra

HANOS Heerenveen

Rolf maakte voor op terras de volgende vier recepten, welke u hieronder bekijkt:

  • Flammkuchen met gele curry
  • Gamba's met daslook en Tomasu sweet soy sauce
  • Pasta pesto
  • Sausages Dutch style met seizoensgroenten

1. Flammkuchen met gele curry

Met deze boterzachte kalfssukade op een flammkuchen serveert u een stukje zomer op het terras. Op deze Oosterse wijze, aangevuld met zomerse groenten, is het een heerlijk gerechtje. De limoenmayonaise is in dit gerecht de frisse tegenhanger.

2. Gamba's met daslook en Tomasu sweet soy sauce

De gamba is hét ideale product voor op een zomers terras. Maak er een variant van met Oosterse kant-en-klare marinade en u serveert binnen no-time een mooi vol gerecht.

3. Pasta pesto

Deze pasta pesto is het ultieme ‘shared dining’ gerecht. Een klassieker die heerlijk is om te serveren met een mooi glas wijn. Een feestje op tafel!

4. Sausages Dutch style met seizoensgroenten

Een heerlijke worst met zomerse groenten; daar worden uw gasten blij van. De wat vergeten zomergroenten als koolrabi, gele biet, koolraap en tuinboontjes laten uw gasten watertanden.

Aardbeiendesserts

De FoodXperience chefs maakten als afsluiting allemaal een dessert met aardbeien. Rolf maakte gemarineerde aardbeien met champagnesabayon. Aardbeien en chocola; een echte ‘guilty pleasure’. De aardbeien zijn gemarineerd in ‘rode wijn aceto balsamico’ voor een heerlijk zuurtje. De sabayon vannchampagne geeft die zuren een extra boost. Afgemaakt met zoute granola en brosjes van chocola.

Rolf: “De champagnesabayon brengt de aardbeien naar een nog hoger niveau.”

Bekijk deze en de andere aardbeiendesserts hieronder.

Bekijk hier de recepten

Gemarineerde aardbeien met champagnesabayon

Meer terrasrecepten

Bekijk ook de terrasrecepten van onze andere FoodXperience chefs:

Garry de Boer | FoodXperience chefs

Garry de Boer

  • Tapasvisjes met een dipsaus van chorizo
  • Bara sandwich
  • Rotibowl met kip, kousenband en aardappelpartjes

Bekijk de recepten

Steef Haarsma | FoodXperience chefs

Steef Haarsma

  • Kabeljauw met coburgerham en daslook
  • Flamed salmon en dashi iri ponzu
  • Salade met krokant spek, tomaat en aceto balsamico
  • Geroosterde bospeen, houmous en basilicumpesto

Bekijk de recepten

Jurjen van Pruissen | FoodXperience chefs

Jurjen van Pruissen

  • Kalfswang met coquille
  • Chips van kaviaar, mossel en yuzumayonaise
  • Buikspek piri piri met zoetzure pompoen en hoisin saus
  • Gegrilde eendenham met oppendoezer ronde

Bekijk de recepten


Het FoodXperience team

FoodXperience bestaat uit een team culinair adviseurs die dagelijks te vinden zijn in uw eigen HANOS-vestiging. Advies of ondersteuning nodig?  De culinair adviseurs vertellen u graag alles over de laatste trends en ontwikkelingen én weten alles te vertellen over onze producten. Maak kennis met onze FoodXperience-chefs en bekijk de recepten die zij voor u hebben gemaakt. 

Bekijk meer inspiratie


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.

Laat u inspireren