Frank Haasnoot: Toppatissier en ondernemer in hart en nieren

Perfectionistisch, gedreven en creatief; dat is hoe toppatissier Frank Haasnoot omschreven kan worden. Frank is al jarenlang werkzaam in de top van patisseriewereld. Nadat Frank zijn opleiding afrondde, ging hij werken voor verschillende patisseriemerken over de hele wereld. Bijvoorbeeld in New York (La Tulipe Desserts), Koeweit (the Victorian), Taiwan (Mandarin Oriental Hotel) en Hong Kong (het Peninsula Hotel). Zijn passie voor patisserie brachten hem naar verschillende patisseriewedstrijden. In 2011 was hij de winnaar van de World Chocolate Masters in Parijs.


Masterclass Frank Haasnoot tijdens het FoodXevent

Op 1 en 2 november 2021 stond het FoodXevent in het teken van patisserie. Frank Haasnoot was de hoofdgast en hij gaf een uitgebreide masterclass. De masterclass die hij gaf tijdens het FoodXevent bekijkt u hieronder.

Klik hier om de recepten te downloaden


Bekijk hieronder de recepten die in de masterclass aan bod komen

Pavlova

Pavlova

"In ieder gerecht zoek ik de combinatie tussen zacht en hard.  In dit gerecht kies ik voor een crunch van amandel."

Bekijk het recept

Mandarijn shiso

Mandarijn shiso

"Shiso wordt in Japan vaal met vis gebruikt, maar is met haar mint- en anijssmaak ook heerlijk in combinatie met mandarijn."

Bekijk het recept

Chocolade Tonka

Chocolade tonka

“Tonkaboon is zó verschrikkelijk lekker. Heerlijk zoet en bijzonder aromatisch. Fantastisch in combinatie met chocola.”

Bekijk het recept

Meer patisserie tips van Frank Haasnoot

Gebruik alleen de beste producten

“Goede room en boter zijn essentieel voor patisserie. Ik werk mijn halve leven al met het merk Debic. Eigenlijk is het heel eenvoudig: je hebt goede ingrediënten nodig om goede producten te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld een sterke voorkeur voor Debic Cream Plus Mascarpone. De room is snel en gemakkelijk te gebruiken. Ideaal om mee te koken, maar bijvoorbeeld ook als ingrediënt voor een ganache montée. Ook voor vullingen en decoraties biedt deze roomspecialiteit veel mogelijkheden. Je kunt hem mooi en strak opspuiten, aangezien de room glad van textuur is. En omdat hij wat vetter is, kun je hem perfect invriezen zonder kwaliteit te verliezen. Het is dus geen probleem om kant-en-klare producten te gebruiken. Zo lang je maar de beste kwaliteit pakt.”

Blijf bij de basis, maak het niet te ingewikkeld

“Inspiratie voor creaties zit meestal in mijn hoofd. Even zitten met pen en papier en gewoon tekenen. Ik probeer te kijken naar decoratie- of afwerkingstechnieken en daar een twist aan te geven. Als patissiers maken we het vaak te ingewikkeld. Je hebt helemaal niet zoveel nodig om iets lekkers te maken. Gebruik gewoon eerlijke en goede producten.” 

“Houd het simpel en clean, is mijn tip voor iedereen die met patisserie aan de slag wil. Voeg alleen ingrediënten toe die echt smaak toevoegen. Hierdoor houd je de basisproducten in zijn waarde”, aldus de Nederlandse toppatissier Frank Haasnoot.

Prisma

Prisma

Na 8 jaar reizen en werken over de hele wereld, werd Frank Haasnoot geïnspireerd om zijn eerst boek ‘Prisma’ te schrijven. Prisma is een banketbakkersboek gemaakt binnen het concept van zes kleuren. Elk kleurenhoofdstuk bevat acht producten, vergezeld door recepten, kleurrijke fotografie en verhalen over zijn vroegere, huidige en toekomstige inspanningen.

*Op bestelling leverbaar. Vraag een specialist van uw vestiging om meer informatie.

Bekijk hieronder drie recepten van Frank Haasnoot uit zijn boek 'Prisma'.

Daisy met passievruchtenglaçage

Daisy met passievruchtenglaçage

Bekijk het recept

Duo peanotti met pindapraliné

Duo peanotti met pindapraliné

Bekijk het recept

Yuzu, vanillebiscuit, sinaasappel en mascarponeroom

Yuzu, vanillebiscuit, sinaasappel en mascarponeroom

Bekijk het recept


 
Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Patisserie

Ontdek de wondere wereld van patisserie bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!

Lees meer