Gaasterlander Kruidenvarken

In het Gaasterland – in het heuvelachtige zuidwesten van Friesland – ligt de oorsprong van het Gaasterlander Kruidenvarken. Op de Hemelumer Hoeve, een varkensboerderij in het dorpje Hemelum, wordt met een uniek fokprogramma de basis gelegd voor het Kruidenvarken. Het eigen fokprogramma, voedsel met een uitgebalanceerde kruidenmix en de wijze waarop de biggen worden grootgebracht, garanderen de kwaliteit en smaak van het varkensvlees. Alles is erop gericht om stress tot een minimum te beperken. Dit proeft u direct terug in de producten.

100% ketencontrole

Het Gaasterlander Kruidenvarken is onderscheidend in smaak en kwaliteit: heerlijk mals varkensvlees met een volle smaak. De belangrijkste voorwaarden voor deze goede kwaliteit zijn niet alleen het unieke fokprogramma, het uitgekiende voerpakket en de gezondheid van de varkens, maar ook het beheersen van de gehele keten. Het vlees van het Kruidenvarken is afkomstig uit een korte, gesloten productieketen, waarbij sprake is van een hechte samenwerking tussen alle partners in de keten. Het Gaasterlander Kruidenvarken wordt volgens strenge voorwaarden gehouden. Er wordt gewerkt met eigen boeren, dierenartsen, voerleveranciers en horecaslagerij Van der Zee binnen de HANOS groothandels. Het Kruidenvarken voldoet aan de criteria van het 1* Beter Leven Keurmerk. Hiermee gaan smaak, dierenwelzijn, milieu en gezondheid hand in hand.

VARKENSFILET GAASTERLAND

Varkensfilet Gaasterland

Gaasterlands kruiden varken30101256

VARKENSNEK Z/B GAASTERLAND

Varkensnek zonder been Gaasterland

Gaasterlands kruiden varken30101265

BOERENSCHOUDERHAM GAASTERLAND

Boerenschouderham Gaasterlan

Gaasterlands kruiden varken31400574

HOEVE WORSTJE TIJM GAASTERLAND KR.V

Hoeve worstje tijm Gaasterland

Gaasterlands kruiden varken31300208

Het Gaasterlander Kruidenvarken

Het Gaasterlander Kruidenvarken heeft een hoger percentage intramusculair vet: dit zijn goede vetten, die tussen de spieren zitten. Deze vetten versmelten in het vlees tijdens het bakken en zorgen voor extra smaak en malsheid.

De producten zijn exclusief verkrijgbaar bij HANOS en liggen nu voor een aantrekkelijke prijs in de schappen van uw HANOS groothandel. Natuurlijk zijn ze ook online te bestellen.

Lees meer verhalen Bekijk het hele assortiment

Gaasterlander_voeren_okt2018-5.jpg


"Ons eigen fokprogramma stuurt op een smaakvol varken met een mooie marmering en een hoger percentage intramusculair vet. Dat zie en dat proef je."
John Lorist - fokker -“Met onze speciaal ingerichte en verwarmde wagens verplaatsen wij de kruidenvarkens, waarbij ze een minimum aan stress ervaren.”
Johan Robbertsen - veevervoerder -"Vroeger liep ik met een antibioticaspuit door de stal, nu met een emmer kruidenmix.”
Jelle Duyf - boer -