Grand cru's

Sinds de start van onze eigen wijnimport in 1989 is er veel aandacht besteed aan exclusieve wijnen, deze vindt u terug op onze mooie Grand Cru afdeling.

U vindt bij HANOS de meest exclusieve wijnen uit alle werelddelen. We hebben daarom een zeer uitgebreid assortiment grand cru's. U vindt bij HANOS het grootste Grand Cru assortiment van de Benelux, direct uit voorraad leverbaar.

Lees hieronder ook meer over de Grand Vins de Bordeaux; de kwaliteitswijnen uit een van de bekendste wijngebeid van de wereld.

Alle grand cru's

Inspiratie en trends op het gebied van wijn

Het grootste gebied van kwaliteitswijnen ter wereld

GRAND VINS DE BORDEAUX

Bij HANOS vindt u de heerlijkste wijnen uit alle werelddelen, waaronder een mooi assortiment gerenommeerde wijnen uit de Bordeaux. De beroemde wijnstreek ligt tussen de Garonne, de Gironde en de Dordogne. Met een oppervlakte van zo’n 113.000 hectare wijngaard, beplant met 89% rode en 11% witte druivensoorten, is Bordeaux het grootste gebied van kwaliteitswijnen ter wereld. Het gebied is bijna volledig geklasseerd voor wijn met een beschermde herkomstbenaming (A.O.C.).

Wijnregio Bordeaux

Wijnregio Bordeaux

Naast de algemene classificatie van Franse wijnen kent Bordeaux nog eigen kwaliteitsaanduidingen. Deze aanduidingen verschillen per district en onderscheiden het beste van Bordeaux; zo zijn er de Crus Classés in Graves, de Grand Crus van Saint-Émilion, de Crus Artisans van Médoc, de Crus Bourgeois in acht AOC's in Médoc en de 'Classificatie van 1855' die is onderverdeeld in vijf niveaus Crus Classés voor rode wijnen en drie Crus voor witte wijnen uit Sauternes en Barsac.

In de landkaart vindt u de wijnhuizen die hieronder staan beschreven. Lees meer over hun specialiteiten en kies de topwijnen die perfect past bij uw menukaart.

Château Fourcas Dupré

Château Fourcas Dupré

Gelegen op het hoogste punt van de Médoc, in het AOC Listrac, heeft Château Fourcas Dupré zich aangediend als één van de leiders van de appellatie. De wijn is een duidelijk voorbeeld van een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Fourcas Dupré werd tot 2006 geclassificeerd als Cru Bourgeois Supérieur, na het verdwijnen van deze ranglijst zijn ze aangesloten bij de prestigieuze Union des Grands Crus.

Bekijk wijn

Château Le Boscq

Château Le Boscq

Sinds 2002 is wijnmaker Frédéric Bonnaffous verantwoordelijk voor de vinificatie van deze elegante Saint-Estèphe. Deze prestigieuze en karaktervolle wijn combineert de elegantie en kracht van cabernet sauvignon en petit verdot met de finesse van merlot, wat vrij ongebruikelijk is voor de appellatie. Deze Cru Bourgeois is delicaat en evenwichtig en heeft een groot verouderingspotentieel.

Bekijk wijn

Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac

Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac

Voor deze wijn heeft het château het beste van de natuur, mens en machine benut om zijn plaats te veroveren tussen de elite van de Saint-Émilion Grand Crus. De robijnrode kleur benadrukt de pure aroma’s van de wijn, verkregen door zorgvuldige houtlagering en delicate tannines. Tonen van viooltjes, die zo typisch zijn voor de cabernet franc, geven een vleugje originaliteit aan de smaakvolle wijn.

Bekijk wijn

Château Marsau

Château Marsau

Château Marsau bevindt zich in AOC Francs Côtes de Bordeaux; één van de kleinste AOC's in de Bordeaux, een paar kilometer ten oosten van SaintÉmilion. Het doel van de familie Chadronnier is letterlijk om het landschap van Marsau in een glas te vangen. De druiven worden met de hand geplukt en de oogst is beperkt tot 38 hectoliter per hectare. Dit bewijst dat kwaliteit wordt nagestreefd. De wijn is elegant, vol en met zachte tannines.

Bekijk wijn

Château Belgrave

Château Belgrave

Château Belgrave is sinds 1855 geclassificeerd als 5e Grand Cru Classé en produceert heerlijk frisse, diepe en geconcentreerde wijnen. Jaargang 2016 heeft een complex boeket met intense tonen van donker fruit, tabak en drop. Een krachtige wijn met zijdezachte tannines en een lange, aromatische afdronk. De wijn onderscheidt zich door het indrukwekkende verouderingspotentieel, nu op dronk maar geweldig om te bewaren.

Bekijk wijn

Château la Commanderie

Château la Commanderie

In 1956 kocht de familie Meffre een tweetal wijngaarden in het plaatsje Saint-Estèphe. Hun wijn is een perfecte samensmelting van 55% merlot en 45% cabernet sauvignon. Door het grote aandeel merlot ontstaat een rijke, geconcentreerde wijn met een zijdezachte textuur en een mooie balans. De neus biedt een mooi aroma van rijp fruit. De smaak van deze Cru Bourgeois is karaktervol, rijp, zacht en in de afdronk ontstaat een mooie frisheid.

Bekijk wijn