IK KOOK BEWUST

Duurzaam produceren en consumeren staan steeds meer in de belangstelling. Maar kiezen voor duurzaam is met de veelheid aan keurmerken nog niet zo eenvoudig. HANOS maakt het u makkelijk met IK KOOK BEWUST (IKB). Alle producten binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment voldoen altijd aan 3 pijlers:
in het seizoen, duurzaam geproduceerd en van dichtbij.

Dit resulteert in een selectie van bijzondere producten en producenten met een onderscheidend verhaal. Bekijk het unieke verhaal van Solt Garnalen.

In het seizoen | IK KOOK BEWUST

Ik kOOK Bewust IN HET SEIZOEN

Vers en lekker op het juiste moment

Verse kersen in de zomer, geurige paddenstoelen in de herfst, mals lamsvlees in het voorjaar of smaakvolle spruitjes op een koude winterdag. Seizoensproducten zijn het allerlekkerst wanneer u ze op het juiste moment eet. Bovendien is de keuze voor lokale seizoensproducten minder belastend voor het milieu, omdat het minder inspanning vergt om ze te laten groeien en er minder transportkilometers nodig zijn.

Lees meer over het seizoen

Duurzaam geproduceerd | IK KOOK BEWUST

Ik kOOK Bewust DUURZAAM GEPRODUCEERD

Beter voor onze planeet

Respect voor mens, dier en planeet staat voorop. Alle IK KOOK BEWUST-producten zijn duurzaam gekweekt, geteeld, geoogst, gevangen, gefokt of geproduceerd. Beter voor onze planeet betekent dat we de aarde niet uitputten, we extra aandacht hebben voor dierenwelzijn en dat we streven naar een menselijke maat in de voedselproductie. 

Lees meer over duurzaamheid

Van dichtbij | IK KOOK BEWUST

Ik kOOK BewustVAN DICHTBIJ

Van Nederlandse/Belgische herkomst

Producten binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment komen altijd van dichtbij. De lijnen zijn korter, de producten rijper en verser en de voedselkilometers zijn beperkt. Het betekent dat producten binnen deze range uitsluitend uit Nederland of België komen. Vis kan bijvoorbeeld alleen binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment vallen als deze is gevangen in de Noordzee.

Lees meer over de herkomst

De drie pijlers maken samen...

Een goed verhaal

De focus op seizoen, herkomst én productiewijze resulteert in een selectie van bijzondere producten en producenten met een onderscheidend verhaal. Want gasten zijn vooral op zoek naar een unieke beleving. Het IK KOOK BEWUST-assortiment biedt daarom ingrediënten waar u met passie over kunt vertellen, die u met trots op uw menukaart zet en met liefde aan uw gasten serveert.

Lees de verhalen

 

DUURZAAM KOKEN, EEN BEWUSTE KEUZE

Nog geen klant? Registreer u vandaag nog als HANOS-klant en krijg toegang tot het IK KOOK BEWUST-assortiment

Klant worden