Ik kOOK BewustVAN DICHTBIJ

Van Nederlandse of Belgische herkomst

Producten binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment komen altijd van dichtbij. De lijnen zijn korter, de producten rijper en verser en de voedselkilometers beperkt. Dit betekent dat producten binnen deze range uitsluitend uit Nederland of België komen. Vis kan alleen binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment vallen als deze is gevangen in de Noordzee, vangstgebied 27.4 Noordzee.

Want ook dat is duurzaamheid à la HANOS: het stimuleren van de nationale biodiversiteit, het koesteren van regionale producten en het ondersteunen van lokaal ondernemerschap. Door de focus op herkomst, onderscheidt het IK KOOK BEWUST-assortiment zich van bestaande keurmerken, zoals Fairtrade, Beter Leven en EKO, waarbij voedselkilometers vaak geen onderdeel van de toetsingscriteria vormen.

Uitgelicht assortiment:

OVERIGE PIJLERS:

 

Ik kOOK Bewust DUURZAAM GEPRODUCEERD

Beter voor onze planeet

Respect voor mens, dier en planeet staat voorop. Beter voor onze planeet betekent dat we de aarde niet uitputten, we extra aandacht hebben voor dierenwelzijn en dat we streven naar een menselijke maat in de voedselproductie. 

Lees meer over duurzaamheid

Ik kOOK Bewust IN HET SEIZOEN

Vers en lekker op het juiste moment

Verse kersen in de zomer, geurige paddenstoelen in de herfst, mals lamsvlees in het voorjaar of smaakvolle spruitjes op een koude winterdag. Seizoensproducten zijn het allerlekkerst wanneer u ze op het juiste moment eet.

Ontdek het seizoen