Ik kOOK Bewust DUURZAAM GEPRODUCEERD

Beter voor onze planeet

Respect voor mens, dier en planeet staat voorop. Alle IK KOOK BEWUST-producten zijn duurzaam gekweekt, geteeld, geoogst, gevangen, gefokt of geproduceerd. Beter voor onze planeet betekent dat we de aarde niet uitputten, we extra aandacht hebben voor dierenwelzijn en dat we streven naar een menselijke maat in de voedselproductie. Bij de selectie van het assortiment gaat de voorkeur daarom nadrukkelijk uit naar kleinschalige ambachtelijke productie boven intensieve veeteelt of landbouw.

Er bestaan tal van instanties die duurzame voedselproductie certificeren, zoals het Europees Biologisch Keurmerk, EKO, MSC, ASC, Organic, Global G.A.P., Demeter, Beter Leven Keurmerk en Biogarantie. Een deel van de producten in het IK KOOK BEWUST-assortiment draagt ook één of meerdere van deze erkende keurmerken.

Kleinschalige producenten beschikken niet altijd over voldoende financiële middelen om zich te laten keuren of ze kunnen juist vanwege hun schaalgrootte niet voldoen aan specifieke certificeringsregels, terwijl hun productiemethoden wel degelijk duurzaam zijn. Om deze ambachtelijke producenten toch nadrukkelijk een plek te geven binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment, hanteert HANOS voor deze producenten een eigen lijst met toetsingsprincipes, specifiek per productcategorie.

Uitgelicht assortiment:

OVERIGE PIJLERS:

 

Ik kOOK Bewust IN HET SEIZOEN

Vers en lekker op het juiste moment

Verse kersen in de zomer, geurige paddenstoelen in de herfst, mals lamsvlees in het voorjaar of smaakvolle spruitjes op een koude winterdag. Seizoensproducten zijn het allerlekkerst wanneer u ze op het juiste moment eet.

Ontdek het seizoen

 

Ik kOOK BewustVAN DICHTBIJ

Van Nederlandse/Belgische herkomst

Producten binnen het IK KOOK BEWUST-assortiment komen altijd van dichtbij. De lijnen zijn korter, de producten rijper en verser en de voedselkilometers beperkt. Het betekent dat producten binnen deze range uitsluitend uit Nederland of België komen.

Lees meer over de herkomst