Een goed verhaal

De pijlers seizoen, herkomst én duurzaamheid samen resulteren in een selectie van bijzondere producenten met een allemaal een onderscheidend en bijzonder verhaal. Verse zeewieren uit Yerseke, Oer-Hollandse Buffelmozzarella uit Deurne en unieke rouwmelkse kazen uit de Gelderse Vallei. Allemaal bijzondere producten met een uniek verhaal.

Een selectie van deze bijzondere verhalen 

ban_mag02_ikb_verhaal_zeeuwse_kingfish_kwekerij_1905_747x498.jpg

Yellowtail kingfish Zeeland
Een comfortabele en stressvrije omgeving zorgt voor een pure, verse en duurzame vis.

Lees het verhaal

ban_mag_vers_black_angus_uit_de_regio_1904_747x498.jpg

Angus uit de regio
Regionale vleesveehouders werken samen om tot het beste vlees te komen voor de horeca professional.

Lees het verhaal

ban_asperges_1906_747x498.jpg

Aperges uit Helden
Rob van den Beucken is een Limburgse boom- en aspergeteler die blijft zoeken naar duurzame innovaties.

Lees het verhaal

Kaas Meester-Affineurs | IK KOOK BEWUST

Meester-Affineurs
Meester-Affineurs is een jong bedrijf dat zich toelegt op het produceren van biologische rauwmelkse kazen.

Bekijk de video

IK KOOK BEWUST | 't smallert

Forellenkwekerij ’t Smallert
Het geheim van forellen van topkwaliteit: een duurzame en ambachtelijke manier van kweken.

Bekijk de video

Gaasterlander_zwangere varkens_okt2018-8.jpg

Het Gaasterlander kruidenvarken
In het Friese Gaasterland liggen de roots van het Gaasterlander Kruidenvarken.

Bekijk de video

Buffelmozzerella | IK KOOK BEWUST

Mozzarella d’Oro di Blariaco
Je verwacht het niet bij zo’n naam, toch is mozzarella d’Oro di Blariaco een oer-Hollands product.

Bekijk de video

Toon en Lies Klomp | IK KOOK BEWUST

Toon en Lies Klomp
Toon en Lies experimenteren al jaren met het kweken van de beste 'vergeten groenten'.

Lees het verhaal

ban_the_ikb_verhaal_van_den_belt_tomaten_1810_747x498.jpg

Broers Jacob en Klaas van den Belt
De broers Jacob en Klaas van den Belt telen al ruim 20 jaar de lekkerste tomaten in de Koekoekspolder,

Lees het verhaal

Zilte Zee |  IK KOOK BEWUST

Zilte Oogst  
Zilte Oogst staat voor een range producten met zeewier en/of zout uit de Oosterschelde.

Lees het verhaal

ban_the_ikb_verhaal_genoes_elderen_1808_747x498.jpg

Wijnkasteel Genoels-Elderen
In Riemst, bij Tongeren en Maastricht, laat de familie van Rennes de eeuwenoude Belgische wijncultuur herleven

Lees het verhaal

AGF Klootwijk | IK KOOK BEWUST

Janneke en Cees Klootwijk
Al ruim 36 jaar zijn Janneke en Cees actief in het telen van diverse groenten, kruiden en bloemen.

Lees het verhaal

DSC_7385.JPG

De Graslamboer
De Graslamboer is een buitenmens pur sang en een liefhebber met passie, die gaat voor perfectie.

Lees het verhaal

ban_the_ikb_verhaal_jan_kruisse_1810_747x498.jpg

Jan Kruise
Letterlijk zeewieren uit eigen water, ze worden geoogst uit de Oosterschelde.

Bekijk de video

Hollandse boerderij Hoen | IK KOOK BEWUST

Hollands boerderij Hoen
Met Hollands boerderij Hoen bieden wij u twee soorten verantwoorde kip aan: Scharrelhoen en Polderhoen.

Lees het verhaal

Neerlands Zwartwild | IK KOOK BEWUST

Neerlands-wild
Onder het merk ‘Neerlands wild’ bieden we u een assortiment geselecteerd grof wild.

Lees het verhaal