Een goed verhaal

De pijlers seizoen, herkomst én duurzaamheid samen resulteren in een selectie van bijzondere producenten met een allemaal een onderscheidend en bijzonder verhaal. Verse zeewieren uit Yerseke, Oer-Hollandse Buffelmozzarella uit Deurne en unieke rouwmelkse kazen uit de Gelderse Vallei. Allemaal bijzondere producten met een uniek verhaal.

Een selectie van deze bijzondere verhalen 

Solt garnalen | IK KOOK BEWUST

Solt garnalen
Bij Solt vissen vakmannen die verder kijken dan de rand van de kade waaraan ze elke week weer aanmeren.

Bekijk de video

Vos fruit | IK KOOK BEWUST

Vos Fruit
Met vijf hectare rode bessen en twee hectare frambozen onder glas ligt daar de focus van Vos Fruit.

Bekijk de video

Yellowtail kingfish Zeeland | IK KOOK BEWUST

Yellowtail kingfish Zeeland
Een comfortabele en stressvrije omgeving zorgt voor een pure, verse en duurzame vis.

Lees het verhaal

Kaas Meester-Affineurs | IK KOOK BEWUST

Meester-Affineurs
Meester-Affineurs is een jong bedrijf dat zich toelegt op het produceren van biologische rauwmelkse kazen.

Bekijk de video

IK KOOK BEWUST | 't smallert

Forellenkwekerij ’t Smallert
Het geheim van forellen van topkwaliteit: een duurzame en ambachtelijke manier van kweken.

Bekijk de video

Angus | IK KOOK BEWUST

Angus uit de regio
Regionale vleesveehouders werken samen om tot het beste vlees te komen voor de horeca professional.

Lees het verhaal

Buffelmozzerella | IK KOOK BEWUST

Mozzarella d’Oro di Blariaco
Je verwacht het niet bij zo’n naam, toch is mozzarella d’Oro di Blariaco een oer-Hollands product.

Bekijk de video

Toon en Lies Klomp | IK KOOK BEWUST

Toon en Lies Klomp
Toon en Lies experimenteren al jaren met het kweken van de beste 'vergeten groenten'.

Lees het verhaal

Gaasterlander | IK KOOK BEWUST

Het Gaasterlander kruidenvarken
In het Friese Gaasterland liggen de roots van het Gaasterlander Kruidenvarken.

Bekijk de video

Zilte Zee |  IK KOOK BEWUST

Zilte Oogst  
Zilte Oogst staat voor een range producten met zeewier en/of zout uit de Oosterschelde.

Lees het verhaal

Wijnkasteel | IK KOOK BEWUST

Wijnkasteel Genoels-Elderen
In Riemst, bij Tongeren en Maastricht, laat de familie van Rennes de eeuwenoude Belgische wijncultuur herleven

Lees het verhaal

Van den Belt | IK KOOK BEWUST

Broers Jacob en Klaas van den Belt
De broers Jacob en Klaas van den Belt telen al ruim 20 jaar de lekkerste tomaten in de Koekoekspolder,

Lees het verhaal

Graslamboer | IK KOOK BEWUST

De Graslamboer
De Graslamboer is een buitenmens pur sang en een liefhebber met passie, die gaat voor perfectie.

Lees het verhaal

Jan Kruisse | IK KOOK BEWUST

Jan Kruise
Letterlijk zeewieren uit eigen water, ze worden geoogst uit de Oosterschelde.

Bekijk de video

AGF Klootwijk | IK KOOK BEWUST

Janneke en Cees Klootwijk
Al ruim 36 jaar zijn Janneke en Cees actief in het telen van diverse groenten, kruiden en bloemen.

Lees het verhaal

Neerlands Zwartwild | IK KOOK BEWUST

Neerlands-wild
Onder het merk ‘Neerlands wild’ bieden we u een assortiment geselecteerd grof wild.

Lees het verhaal

Asperges | IK KOOK BEWUST

Aperges uit Helden
Rob van den Beucken is een Limburgse boom- en aspergeteler die blijft zoeken naar duurzame innovaties. 

Lees het verhaal

Hollandse boerderij Hoen | IK KOOK BEWUST

Hollands boerderij Hoen
Met Hollands boerderij Hoen bieden wij u twee soorten verantwoorde kip aan: Scharrelhoen en Polderhoen.

Lees het verhaal