Alles voor een prettige wedstrijd

In het Heracles-stadion in Almelo is het niet alleen zweten voor de voetballers. Ook voor chef-kok André Zoer en gastvrouw Monica Egberts is het keihard werken in grand café, businessclub en brasserie Almelounge. Tijdens de voetbalwedstrijden ontvangen zij maar liefst 2500 leden. Dat vereist een goede voorbereiding en een strakke planning.

“In 2015 is het Polman Stadion qua grootte bijna verdubbeld”, vertelt André. “Tijdens de tweewekelijkse voetbalwedstrijden komen er zo’n 15.000 toeschouwers op het stadion af, waarvan er 2500 lid zijn van de businessclub.” Om die 2500 man, ongeacht de uitslag, van een prettige wedstrijd te voorzien is ook de Almelounge compleet vernieuwd, vertelt Monica trots. “We hebben een buffetrestaurant, een à la carte restaurant, diverse coffeecorners, een wijnbar en een tapashoek met diverse lekkere kaas- en vleessoorten. Onze leden vertoeven hier samen met eventuele gasten voor, tijdens en na de wedstrijd.”

Chefkok Andre

Die wedstrijd begint voor André drie dagen van tevoren al. “Dan krijg ik mijn bestellingen binnen en bereid ik alles voor. In de keuken werken we in principe met twee vaste mensen in dienst, maar tijdens de wedstrijden schalen we dit op. Dan lopen hier in totaal, inclusief bediening, zo’n 100 werknemers rond.”

Monica start zes uur voor de wedstrijd met haar voorbereidingen. “Dan dek ik alle tafels in en zorg ik dat het hier strak staat. De eerste leden komen vaak al twee uur voor de wedstrijd. Dan moet alles wel gereedstaan.” En elke wedstrijd weer straalt Monica van geluk. “Het ziet er zo mooi uit als alles weer staat. Dan ben ik echt trots op het team. Ik wil dat de gasten tevreden zijn en het naar hun zin hebben. Daar doen we het allemaal voor. Niets is ons te veel.”

Gratis uitzicht op voetbalveld

Dat er maar één keer in de twee weken een wedstrijd is, wil overigens niet zeggen dat Almelounge de rest van de tijd gesloten is. André: “Wij zijn zeven dagen in de week geopend voor feesten en partijen. Van intieme diners tot grootse buffetten en van herdenkingsfeest tot vergadering en bruiloft. Het is enorm divers en zo’n beetje alles is bespreekbaar. Je kunt de lounge met personeel en al huren, maar je kunt ook voor een van de skyboxen gaan. En dat uitzicht op het voetbalveld krijg je er gratis bij”, lacht André.

“Deze locatie is echt uniek qua centrale ligging en uitstraling”, vult Monica aan. “Ook als je niet per se een voetballiefhebber bent, kun je niet ontkennen dat dit er gaaf uitziet.”

Dineren met uitzicht