Bij Boenders moet je zijn

Wat bijna 125 jaar geleden begon als een feestzaaltje in Hengelo, is uitgegroeid tot een overweldigend familiebedrijf. “Mijn overgrootvader is klein begonnen, maar we zijn flink gegroeid”, vertelt eigenaar Roy Boenders trots. “We zijn een restaurant, cateringbedrijf en eventlocatie in één. Het is niet voor niets dat ‘een avond bij Boenders’ een begrip in de regio is geworden.”

“Alles wat je hier ziet hebben we zelf bedacht en opgebouwd”, vertelt Martin Put, die inmiddels meer dan 45 jaar in dienst is bij partyaccommodatie ’t Wapen van Beckum, Boenders Catering en restaurant Bij Boenders. “Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar nog voordat mijn opa hier begon was dit een cafeetje met een kruidenierswinkel”, vertelt Roy, die inmiddels vijf jaar eigenaar is. “Vroeger kwamen boeren hier te paard naartoe. In de tijd dat de dames boodschappen deden, dronken de mannen gezellig een borreltje.” Hoewel alles is afgebroken en opnieuw is opgebouwd, is die gezelligheid gebleven. “En de materialen. We hebben alle spullen van vroeger opnieuw in dit pand gebruikt. Dat straalt het nostalgische van vroeger uit en het is ook nog eens lekker duurzaam.”

Bij Boenders

Inmiddels kun je bij Boenders bijna overal voor terecht, vertelt Roy. “In dit pand organiseren we alles, van begrafenis tot bruiloft, en als cateraar cateren we meerdaagse beurzen zoals de land- en tuinbouwbeurs in Deventer en grote events zoals Military Boekelo-Enschede.” Alsof het nog niet genoeg is, runt de familie Boenders in hetzelfde pand ook nog hun à la carte restaurant ‘Bij Boenders’ dat zes dagen per week geopend is. “Je kunt bij ons alles behalve slapen”, lacht Roy. “Want het enige dat we niet zijn, is een hotel.”

Hoe ze het volhouden? “Door het ijzersterke team”, vertelt Martin. “Wij zijn ontzettend hecht met elkaar. Dat maakt het team loyaal en trouw. We hebben hier verschillende mensen, waaronder ikzelf, die al veertig jaar in dienst zijn. Hoe vaak hoor je dat nog? Dat constante team zorgt ervoor dat wij de Twentse kwaliteit en service, zoals mensen dat van ons gewend zijn, kunnen waarborgen.”

Elk event is uniek

Niet alleen Boenders is veelzijdiger geworden, ook de gasten. “Vroeger was een bruiloft gewoon een bruiloft”, vertelt Martin. “Mensen trouwden standaard om 11 uur, dronken koffi e aan tafel, hadden overdag wat muziek, ‘s avonds een diner en daarna nog een borreltje. Met de komst van internet worden de aanvragen steeds diverser en meer uitgesproken. Tegenwoordig willen mensen zelfs kiezen welke bloemen er op tafel komen of met welk bestek ze eten.”

Gelukkig is alles bespreekbaar, volgens Roy. “Als wij een aanvraag binnen krijgen nodigen we de mensen hier gezellig uit. Dat praat toch makkelijker dan via de telefoon of mail. En met standaardoffertes werken we niet, want elk event is bij ons uniek. Wij gaan echt het gesprek met onze gasten aan om samen te bepalen wat de perfecte ruimte is en wat hun eet- en drankwensen zijn. Vervolgens zetten we in een tweede afspraak de laatste puntjes op de i en maak ik een draaiboek. Op de dag zelf ben ik overal bij. Van het handje geven en welkom wensen tot aan het afscheid nemen en uitzwaaien. Dat maakt niet alleen de locatie uniek, maar ook de gehele entourage.”

Bij Boenders

Het gerecht van Bij Boenders - Zacht gegaarde venkelzalm met gemarineerde komkommer en crème van wasabi

Ga naar FoodXperience