Uitstekende service zonder sterallures

“Niets is ons te gek”, lacht Justin Lutke Veldhuis, eigenaar van Kir Royal in Borne. “Het woordje ‘nee’ kennen we hier niet. Ondanks de grootte van ons restaurant zijn we heel persoonlijk. De gast staat hier op nummer één. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is een terugkerende gast. Sommige mensen mag ik zo vaak ontvangen, dat ze bijna als familie voelen.”

“Omdat wij onze gasten in al hun wensen willen voorzien, kan hier bijna alles. Als ze iets op de kaart zien en het net iets anders willen, doen we dat. Is er iemand jarig, dan hangen we een ballon aan tafel of brengen we een speciaal dessert. Als de gast een bepaalde wijn wil die we nog niet hebben, dan halen we die in huis. In ons kassasysteem staan de tafels dan ook op naam en niet op nummer. Zo leer je je gasten ook écht kennen”, vertelt een trotse Justin. “Gasten komen hier niet alleen voor het goede eten, maar ook voor de persoonlijke aandacht.”

Kir royal
Kir royal

Constante kwaliteit

Het meest trots is Justin op de constante kwaliteit in de zaak. “Wij zijn 7 dagen per week, 365 dagen per jaar geopend. Bij veel restaurants eet je dan op een rustige dag voortreffelijk, maar wordt de boel in het weekend afgeraffeld. Dat gebeurt hier nooit. Aandacht voor de gast en het eten staan hier altijd voorop. We hebben een consistent team en zijn niet afhankelijk van één persoon. Omdat we elke dag geopend zijn, moeten mensen misbaar zijn. Natuurlijk hebben we onze specialisten in huis, maar de gast merkt geen verschil als diegene er niet is.

De Kir Royal-stijl voert hier altijd de boventoon.” Die stijl bestaat uit klassieke gerechten met een eigentijdse twist. “Maar altijd herkenbaar. Onze gerechten bestaan uit maximaal tien componenten op een bord. We maken zoveel mogelijk zelf, van de mayonaise tot de jus. En we benaderen alles als een specialiteit. Kir Royal is er voor mensen die van lekker eten houden met herkenbare gerechten uit de regio. Bij ons eet je op niveau en besteden gasten misschien iets meer dan gemiddeld, maar sterallures kennen we niet. Je kunt hier ook komen genieten van een simpele, maar verdomd goede uiensoep of een lekkere ribeye van de grill met pepersaus en een gepofte aardappel.”

Van vader op zoon

Kir Royal is in 2006 geopend door de ouders van Justin. Sinds 2012 runt hij de zaak samen met zijn vriendin Sophie. “Ik ben er langzaamaan ingerold. In het begin was ik nog een beetje ‘de zoon van de baas’, maar dat is al lang niet meer zo. Door hard mee te werken, heb ik mezelf bewezen. We hebben de zaak flink vernieuwd, we zijn veranderd en uitgebreid.” Zijn ouders? Die hebben nu voornamelijk een adviserende rol achter de schermen.

“Maar ze komen nog wekelijks binnenvallen voor een bakje koffie, om een kapotte lamp te vervangen of als er bladeren voor de deur liggen die opgeruimd moeten worden. En als we echt een grote partij hebben, springt mijn vader nog wel eens bij.”

Kir royal

Het gerecht van Kir Royal - Langzaam gegaarde lamsrack met bospaddenstoelenrisotto en truffeljus

Ga naar FoodXperience