Streven naar imperfectie

Gasten komen bij Mrs. Brown om te genieten van een lekker stuk taart en een kop goede koffie. Dat is het, meer niet. In haar casual patisseriezaak bakt Rianne Reterink traditionele taarten met een eigentijdse twist. “Met casual bedoel ik dat het niet zo’n perfect, strak en gelikt geheel is. Mijn taart mag wel wat robuuster en rommeliger ogen. Heerlijk toch, als de karamel er nog vanaf druipt? Daar loopt het water van in mijn mond!”

De recepten van Rianne zijn niet persé heel hip of trendy. “Maar wel authentiek en zelf bedacht”, legt de eigenaresse uit. “Wij geven een eigentijdse twist aan traditionele recepten. Zo serveren wij bijvoorbeeld een bokkepoot gevuld met nutella- of amarettocrème in plaats van vanille. Onze cheesecakes op basis van witte chocolade doen het ook goed. Die hebben we in allerlei smaakvarianten zoals framboos, caramel, limoncello of Snickers. En we verkopen mini-cheesecakes ter grootte van twee tot drie happen. Voor als je niet zo’n bonk in je buik wilt. Of om keuzestress te voorkomen”, knipoogt de eigenaresse.

Met een beetje geluk opent haar nieuwe zaak tegelijk met het uitkomen van dit magazine. In Mrs. Brown Café gaat Rianne ontbijt en lunch serveren. Maar dan wel op haar manier: “Wij gaan het klassieke van ontbijt en lunch combineren met het lekkere van patisserie. Wat dacht je van zelfgemaakte granola met mini-browniebites of een croissant gevuld met crème brûlée?”

Mrs. Brown
Mrs. brown

De gunfactor

Rianne is niet bang om suikers, vetten of dierlijke eiwitten te gebruiken. “Leuk die vegan taarten, maar ik wil gewoon ei in mijn taart. En suiker. Dat verschil proef je! Het is goed dat mensen tegenwoordig gezonde en bewuste keuzes maken, als je jezelf af en toe ook maar een verwenmoment gunt. Want laten we eerlijk zijn, hoe bewust je ook leeft: iedereen cheat weleens. En als je dat doet, dan moet het wel de moeite waard zijn! Niet met zo’n roze koek uit de supermarkt, maar met een lekker stuk taart van Mrs. Brown.”

Blij met wie je blend

Ondanks dat Rianne zelf geen koffiedrinker is, wilde ze hele goede koffie in haar zaak. “Dus ja: dan moet je op zoek gaan naar mensen die er verstand van hebben. Zo heeft HANOS me – met hun koffieconcept Your Brand, Your Blend & Your Style – geholpen met het samenstellen van de perfecte koffieblend. Onze blend bestaat uit maar liefst zeven componenten die we zelf hebben geselecteerd bij de branderij. Deze blend geeft een lekker pittig bakkie, de perfecte tegenhanger van het zoet in onze taarten.

En het leuke is: deze smaak vind je nergens anders. Het is echt onze blend. We hebben de zakken zelfs laten customizen. Dat staat niet alleen leuk in de zaak, maar gasten kunnen onze blend ook kopen om thuis een lekkere Mrs. Brownkoffie te zetten.”


Het gerecht van Mrs. Brown - Bokkepootjes

Ga naar FoodXperience