Pioniers van het oosten

“Wat heeft Niels nou weer bedacht?”, hoort ondernemer Niels Mulder met enige regelmaat via gasten en andere horecaondernemers. In zijn bijna gelijknamige grand café Nielz in Almelo verrast hij gasten elke keer weer. “In Nielz komen kwaliteit en gastvrijheid samen. We zijn in de basis een laagdrempelige zaak, maar wel vol verrassingen. Als pioniers van het oosten lopen we vooruit op trends en ontwikkelingen in de markt.”

Een goede kop koffie en een lekker sateetje zullen altijd verkrijgbaar zijn bij Nielz. Maar daaromheen introduceert ondernemer Niels ook zoveel mogelijk nieuwe dingen. Als gasten binnenkomen verwachten ze een typische bruine kroeg. “Totdat ze de drankenkaart zien”, lacht Niels. “We hebben een uitgebreid cocktailassortiment met maar liefst zeven verschillende gin-tonics. Met high beer en high wine zijn we tien jaar geleden al gestart.” Die veelzijdigheid komt ook terug op de menukaart. “Gasten kunnen genieten van een ouderwets lekkere Hollandse biefstuk met pepersaus, maar ook van een quinoaburger of poké bowl.”

Nielz
Nielz

Unicorn-koffie

Zelfs van iets simpels als koffie maakt Niels een beleving. “We hebben barista’s in dienst en er zijn verschillende soorten koffiebonen waar gasten uit kunnen kiezen. Daar vertellen we graag over aan tafel. Vier jaar geleden hebben we ook speciale koffies, zoals onze unicorn-koffie, geïntroduceerd. Dat is een roze koffie met slagroom, twee spekjes en een hoorntje met glitters. Jonge meiden komen speciaal met de trein vanuit Enschede en Hengelo naar Nielz om hier samen unicorn-koffie te drinken en een selfie te nemen.”

Twents thuisgevoel

“Qua gastvrijheid zijn we typisch Twents”, vertelt Niels. “Twente is een gastvrije omgeving, daar passen wij uitzonderlijk goed tussen. Gasten voelen zich hier thuis en worden toch verrast. Zo onderscheiden wij ons, zonder te vergeten waar we vandaan komen.” En dat zie je terug in de diversiteit aan gasten. “Het publiek is heel breed. Bij Nielz komt de bouwvakker en de student, maar ook de directeur van de bank.”


Het gerecht van Nielz - Salade quinoa

Ga naar FoodXperience