Dit artikel is onderdeel van de rubriek ‘Kiezen voor Familie’. In deze rubriek zoomen we in op familiebedrijven. Wat zijn de voor- en nadelen van een familiebedrijf? Hoe verloopt de samenwerking tussen de generaties? En hoe zorg je voor een goede balans tussen traditie en vernieuwing?

Brouwhotel Parkzicht: nieuw bloed, nieuwe ideeën

Hotel Parkzicht begon in 1931 als klein hotelletje met 5 kamers, 2 zaaltjes en een café. Inmiddels staat de 4e generatie aan het roer en heeft het hotel 47 kamers, een restaurant, grand café, grote zaal en kleine zaal. En ze brouwen hun eigen bier. Eigenaar Appie Weij: “Daarmee zijn we het eerste brouwhotel van Nederland.”

Vier generaties van vader op zoon

Appie Weij begon op zijn 14e als glazenhaler tijdens de discoavonden van Parkzicht. "Na mijn studie aan de hotelschool ging ik in vaste dienst, toen mijn vader en mijn opa nog in de zaak werkten. Sinds 2011 ben ik volledig eigenaar.” Daarmee is Appie de 4e generatie die aan het roer staat. En daar is hij erg blij mee: "ik heb nooit iets anders willen doen dan dit."

Appie Weij

Een andere rol als eigenaar

Met zijn nieuwe rol als eigenaar, veranderde ook Appies gedrag. Dat moest wel. “Ik ben erg amicaal, tijdens borrels ben ik misschien wel de gekste van allemaal. Maar ik ben ook eigenaar en daar moet ik me ook naar kunnen gedragen. Het moet de volgende dag wel weer zo gaan als ik wil. En als het nodig is, moet ik ook mijn gezag kunnen doen gelden."

Continu blijven vernieuwen

Met het brouwen van hun eigen Bogdike-bier sloeg Parkzicht een compleet nieuwe weg in. Appie vertelt trots: “We zijn het eerste brouwhotel van Nederland en het enige hotel met glazen brouwketels in de Benelux.” Appies vader heeft de plannen van de brouwketels nog wel meegekregen, maar overleed voordat de verbouwing klaar was. “Gelukkig had hij totaal geen moeite met de veranderingen. Ook hij vond dat je continu moet blijven vernieuwen, en dat een frisse wind je bedrijf verder helpt. Vastroesten en bedrijfsblind worden wil niemand!”

Parkzicht

Je moet het bedrijf ook kunnen loslaten

Appie is dus niet bang om dingen anders te doen dan zijn vader. “Mijn pa kon de zaak vroeger niet loslaten. Er moest altijd iemand van ons in de zaak zijn. Maar ik wil wél op vakantie. Dus heb ik veel taken gedelegeerd. Ook heb ik leidinggevend personeel van buiten de familie aangenomen. De zaak draait nu gewoon door als ik er niet ben.”

Ook een hechte familieband met het personeel

Het mooie aan een familiebedrijf is dat je er echt met elkaar voor gaat. Die betrokkenheid is uniek. Toen ik hier begon, verzorgden mijn opa en oma het ontbijt, stond mijn vader achter de receptie en deed mijn moeder de housekeeping. ‘s Middags verzorgden mijn oom, moeder en vader de lunch. Nu leeft mijn vader niet meer, en mijn moeder gaat langzaam met pensioen. Mijn oom en mijn vrouw Tess werken hier nog wel. En met het personeel van buiten de familie voel ik net zo’n hechte familieband. En zij met ons. Die betrokkenheid is uniek.”

De toekomst van Brouwhotel Parkzicht

Hoe de toekomst eruit gaat zien weet Appie nog niet. “Mijn vrouw en ik hebben een samengesteld gezin met 5 kinderen. De oudste is 16 en de jongste 4, dus we hebben nog geen idee wat er gaat gebeuren. Ze krijgen in ieder geval alle vrijheid. Is er op mijn 55e geen kind dat het wil overnemen, dan heb ik nog 10 jaar om een koper te vinden. Tot die tijd blijf ik ondernemen en ga ik mee met de tijd. Want we blijven vooruitstrevend hier!”

Lees meer klantverhalen