Een cafetaria met buurtfunctie

“Een café verkoopt geen bier, maar gezelligheid”, lacht Fred Stevense. Zijn AnyTyme De Roode Vos in Goor mag dan geen café zijn, maar gezellig is het er zeker. “Dit is geen standaard friettent. Wij hebben echt een buurtfunctie. Als er wat gebeurt in het dorp, dan komen mensen naar De Roode Vos om verhaal te halen. Heerlijk, die ons-kent-ons-mentaliteit.”

Sinds 1997 runt Fred deze nostalgische cafetaria aan de rand van Goor. Samen met zijn vrouw Angela maakt hij er dag in, dag uit een feestje van. “Wij zijn altijd met zijn tweeën. Angela heeft de leiding in de keuken en ik houd het overzicht aan de voorkant.” Na zoveel jaar weet je wel wie je gasten zijn. “Ik ken iedereen bij naam én bijnaam. Als er een gast binnenkomt weet ik op voorhand al wat hij gaat bestellen. En als diegene dan wat anders dan normaal bestelt, vraag ik of-ie vreemd gaat”, lacht Fred.

Het is niet voor niets dat ruim 40% van de gasten ervoor kiest om hun bestelling bij Fred en Angela op te eten. “Wij hebben goed ons best gedaan om het hier binnen gezellig en huiselijk te maken. We hebben een speciale zithoek gecreëerd zodat onze gasten geen last hebben van degenen die hun bestelling komen afhalen.”

Anytyme snackbar de Roode Vos
Anytyme snackbar de Roode Vos

Rugdekking

Trots vertelt Fred dat hij bij de eerste vijf AnyTyme’s in Nederland hoort. “Sinds 2000 zijn wij aangesloten bij AnyTyme. De identiteit en kwaliteit die deze fastcasual formule uitstraalt past helemaal bij wie wij zijn. En ze geven mij rugdekking als het gaat om marketing. AnyTyme komt maandelijks met herkenbare en verzorgde folders die ik zelf offline en online kan verspreiden. Zo houd ik tijd over voor het allerbelangrijkste: mijn gasten.”

Het Geniet Frietje

Dat de gast voorop staat bij Fred en Angela blijkt niet alleen uit hun gastvrijheid, maar ook uit de menukaart. “Als horecabedrijf moet je voldoen aan alle wensen van de gast. Wat die ook zijn. Of dat nou om dieetwensen gaat, extra ingrediënten of saus, ik regel het. ‘Nee’ verkoop ik niet. Gelukkig hoef ik met onze veelzijdige menukaart ook zelden nee te verkopen. Naast de snacks en friet hebben we ook een uitgebreide lunchkaart, patat specials, burgers, plateservice en ons ‘Geniet Frietje’. Dat is een portie friet met een kleine snack, verrassende saus en frisse coleslaw. Lekker voor tussendoor of als kleine maaltijd.”


Het gerecht van AnyTyme De Roode Vos - ’t Twentse Haagje

“De naam ’t Twentse Haagje komt overeen met de toeristische benaming van Goor. Dit broodje staat voor eenvoud met een vleugje stijl. Dat past bij de nuchtere Twentenaar. Het zonnebloembroodje is belegd met in de hooi gegaarde beenham, op een bedje van roquettesla gedresseerd in rodewijn-bosbessenvinaigrette met walnotenolie en grove mosterd. Het geheel wordt afgetopt met schorseneren en gebrande zonnebloempitten.”

Ga naar FoodXperience