Ons kent Umami

Gasten gaan niet eten bij Umami, maar bij Young en Soe. “Dat ons-kent-ons is typisch Twents. Maar het komt ook omdat wij echt onze nek uitsteken voor de gast”, vertelt eigenaar Young Yang die samen met zijn vrouw Soe Chang restaurant Umami in Hengelo runt. “Na zoveel jaar, zit onze zaak nog steeds elke dag vol. We hebben nooit reclame hoeven maken. Dat is toch geweldig!?”

Eigenaren Young en Soe zijn na 26 jaar horeca een bekend begrip in de regio. “Na zoveel jaren ondernemen in de omgeving Twente krijgen mensen toch een bepaald vertrouwen in je”, vertelt Young trots. Soe vult aan: “Op de drukste avonden kennen wij meer dan de helft van onze gasten. Wij hebben in de loop der jaren echt een band met ze opgebouwd. Sommigen kwamen als kind al bij ons vorige restaurant in Borne en komen nu hier als volwassene.”

Umami
Umami

Gemoedelijke gezelligheid

Dat gasten zich zo thuis voelen, komt volgens Soe met name door de inrichting en het interieur. “Het is hier niet te groot en lekker knus. Als je binnenstapt voel je je direct op je gemak.” Dat was wel anders toen ze het pand kochten. “Het was van origine een discotheek. Er was dan ook een rigoureuze verbouwing nodig om het pand aan te passen aan de eisen van deze tijd.”

Toch zie je bepaalde elementen van de discotheek wel terug. Er heerst een intieme avondsfeer en in het weekend komt er regelmatig een dj draaien. Young en Soe hebben hun best gedaan om verschillende plekjes in hun zaak te creëren, legt Soe uit. “Je kunt hier gemoedelijk aan de bar eten, rustig dineren aan de ronde tafels of een romantische avond beleven aan een knus tafeltje voor twee. En weet je wat het leuke is? De meest populaire plek blijft de bar. Er komen zelfs mensen met z’n vieren aan de bar eten. Die reuring, aanspraak en dynamiek vinden ze gezellig.”

Lekker vooruitstrevend

Young wilde zich met Umami graag onderscheiden van de ‘standaard afhaalchinees’. “Wij zijn veel vooruitstrevender. Umami staat voor een avondje uit. Je eet à la carte op hoog niveau. Geen all you can eat of dat soort arrangementen. We noemen onze zaak dan ook geen Chinees restaurant, wij zijn meer oriëntaals.”

De keuken bestaat vooral uit gerechten die het stel zelf erg lekker vindt, lacht Soe. “We hebben onze favoriete Aziatische keukens en gerechten bij elkaar gepakt. Van Japanse sushi en sashimi tot Thaise curry’s of Chinese dimsum en pekingeend.” De bedoeling is dat gasten samen een aantal gerechten kiezen en die met elkaar delen. “Shared dining is een Chinees fenomeen. Hét summum van sociaal dineren, als je het mij vraagt.”

Umami

Het gerecht van Umami - Sashimi en Uramaki

Ga naar FoodXperience