Inspirerende verhalen van onze klanten en partners

HANOS omarmt ondernemerschap. Wij stellen alles in het werk om ondernemers in de horeca en gastvrijheid te inspireren en zo hun business te versterken. Om in een snel veranderende wereld te kunnen overleven, laat staan succes te boeken, moet je durven kiezen. Want alleen met gedurfde keuzes creëer je onderscheid. Daarom hebben we voor u een aantal inspirerende verhalen van klanten en partners op een rijtje gezet. Maak kennis met ondernemers met lef en visie, die zowel oog hebben voor traditie als voor de toekomst.


Uitgelicht

Gastvrijheid: zet persoonlijke beleving centraal

Het gemis van contact met gasten was groot. Andersom misten gasten de horeca ook. De waarde van onze branche en gastvrijheid is des te meer gebleken. Ontdek tips voor de perfecte gastreis en lees de verhalen van twee toonaangevende hotels die hospitality ademen en alles op alles zetten voor de ultieme persoonlijke beleving.

Lees verder

Gastvrijheid

Ontdek meer inspirerende verhalen:

Duurzaam ondernemerschap: de circulaire keuken van SmaakPark

Duurzaam ondernemerschap: de circulaire keuken van SmaakPark Vier biggen scharrelen door een modderpoel achter het restaurant van SmaakPark in Ede. Bezoekers kunnen hen door een groot raam achter de bar bekijken. De varkens zijn de laatste schakel in de circulaire filosofie van chef-kok Christian Weij. In zijn keuken wordt niets weggegooid, elke uienschil wordt hergebruikt.

Lees verder

Digitaal Dichtbij: digitaliseren als succesfactor

In tijden van verplichte sluiting werden vele horecazaken online zichtbaarder dan ooit. Om het contact met gasten te behouden, maar ook om nieuwe initiatieven te delen. In het nieuwe normaal ontkom je bijna niet meer aan digitaliseren. Ontdek handige tips en inspirerende succesverhalen van ondernemers die hun zaak zowel off- als online prachtig etaleren.

Lees verder

Arbeidsmarkt 3.0: De ondernemer als mentor

Tekorten in de horeca worden alleen maar schrijnender. Het aanbod van goedgeschoold personeel daalt, terwijl de werkdruk stijgt. Wij spraken met de jonge garde over hun zoektocht naar een gezonde(re) balans tussen werk en privé. Daarnaast laat een goede ondernemer zien hoe het ook kan. De horeca als carrièrepad, de ondernemer als mentor en het bedrijf als talentfabriek.

Lees verder

Aandacht voor jezelf: op zoek naar de balans tussen werk en privé

In deze rubriek artikelen delen vier patron-cuisiniers hun persoonlijke verhaal. In de periode van verplichte sluiting werden ook zij geconfronteerd met verplichte rust. Ze bekeken hun onderneming door een andere bril en (her)ontdekten de waarde van meer tijd voor jezelf, vrienden en familie.

Lees verder

Out of the box: creatieve manieren bedenken om te overleven

Foodprofessionals moesten creatieve manieren bedenken om te overleven. Koken bij gasten thuis, afhaal en bezorging, drive-thru en traiterie. In deze rubriek delen originele ondernemers hun oplossingen, concepten en ideeën. Van speciaalbier bezorgen op de fiets tot de luxe hapjespan voor de rijsttafel aan huis.

Lees verder

Krachtige ketens: formulehuizen vol hart en verbinding

Ketens zijn in opkomst. Sterke merken met persoonlijkheid, kwaliteit en herkenbaarheid. Ze combineren een efficiënte operatie met de passie die oprechte horecabedrijven kenmerkt. Formulehuizen vol hart en verbinding. In deze rubriek presenteren we ketens met karakter.

Lees verder

Het nieuwe ondernemen: ondernemers delen hun frisse blik op het vak

In crisistijd zijn er ook gevestigde ondernemers die zichzelf herontdekten en kansen zagen in moeilijke tijden. Waar de ene deur dichtgaat, opent er weer een andere deur. Strijdvaardige ondernemers delen hun uitdagingen, dromen, frisse blik op het vak en vernieuwende manier van ondernemen.

Lees verder

De nieuwe realiteit: ontdek de laatste ontwikkelingen in onze branche

Duik in de laatste ontwikkelingen en nieuwe trends binnen onze branche. Laat u verrassen door de wereld van wijn en tegelijkertijd de verschuiving naar alcohol­arm en alcoholvrij. Leer meer over de kansen in digitalisering en ontdek alles over de transitie naar duurzaam ondernemer­schap, plantaardig(er) eten en voeden in plaats van vullen.

Lees verder

Sterke Schakels: de krachten bundelen

Creativiteit en ondernemerschap worden duidelijk zichtbaar wanneer plotseling alles verandert. Toen tijdens de crisis alle klanten wegvielen en zaken dicht moesten, moesten ondernemers zichzelf opnieuw uitvinden. De krachten bundelen. In deze rubriek de verhalen van twee (blijvende) initiatieven die sterke schakels weerspiegelen.

Lees verder

Concept & Karakter: de laatste trends en succesverhalen van ondernemers

Een toekomst zonder terras is bijna niet in te denken, zeker niet sinds de crisis waarin de terrassen het lichtpuntje vormden. In deze rubriek presenteert Kaja de must-haves voor buiten en leest u succesverhalen van ondernemers en hun terras. Keukenleverancier Van Gestel verdiept zich in innovatie, trends, maatwerk, training en advies op het gebied van keukens.

Lees verder