Kleurstoffen
Kleurstoffen zijn goed te gebruiken om uw gerechten aantrekkelijker te maken. Wij hebben kleurstoffen uit ons assortiment uitgelicht. Klik op een van de onderstaande buttons om direct naar het onderwerp te gaan.
Natuurlijke kleurstoffen Poederkleurstoffen Vloeibare kleurstoffen Velvet sprays Foodcolour sprays Power Flower kleurstofColouring Foods
‘Colouring Foods’ zijn kleuringrediënten(poederkleurstoffen) verkregen uit fruit, groenten en eetbare planten. De kleuren worden vervaardigd met alleen water en zachte, fysieke processen zoals persen, hakken, filteren en concentreren. In feite worden ze op zichzelf beschouwd als ‘voedsel’, ze kunnen daarom op elk moment in uw productie/bereidingsproces veilig worden geconsumeerd. Bijgevolg worden ze niet geclassificeerd als additieven, maar als voedingsmiddelen met kleureigenschappen, daarom komen ze in aanmerking voor schonere en duidelijkere etiketteringsverklaringen. ‘Colouring Foods’ kunnen op een gemakkelijk te begrijpen manier op het etiket worden beschreven. De ingrediëntenlijst kan bijvoorbeeld zijn: Colouring Food (concentraat van carrot, pumpkin, radish enz.). ‘Colouring Foods’ zijn plantaardig, veganistisch, halal en koosjer. Een hoge acceptatiegraad voor natuurlijke ingrediënten en tevens de mooie fijne poeders, maken dit product erg geschikt om te gaan gebruiken in de diverse toepassingen.
De volgende kleuren zijn beschikbaar:
- Paars: Wortel en hibiscus
- Rood: Radijs en zwarte bes
- Robijnrood: Zoete aardappel en wortel
- Blauw: Spirulina en appel
- Geel: Citroen en saffloer
- Roze: Zoete aardappel, radijs, kers en appel
- Groen: Saffloer en spirulina
Voor meer inspiratie kunt u het recept Rainbow barbecue gevulde eitjes bekijken.
Bekijk ons assortiment natuurlijke kleurstoffen hieronder.
Poederkleurstoffen
Poederkleurstoffen zijn uitstekend te gebruiken in recepten die gevoelig zijn voor het toevoegen van extra vloeistof. U kunt hierbij denken aan producten als suikerwerk, meringue of macarons. Poederkleurstoffen kunnen wat minder geconcentreerd zijn waardoor meer kleurstof aan het product moet worden toegevoegd.
Bekijk hieronder ons assortiment poederkleurstoffen.
Vraag en antwoord
Hoe kleur ik cacaoboter?
Hiervoor gebruikt u 100 gram cacaoboter en 4 gram kleurstofpoeder. Deze mengt u en smelt u een dag van te voren naar 45 graden. Dit doet u één dag van te voren omdat de kleuren dan mooi intens worden.
Welke kleurstof heb ik nodig voor chocolade?
Het kleuren van chocolade, cacaoboter en ganaches moet met een speciale chocolade kleurstof. Deze kleurstof is op basis van cacaoboter of kokosolie, waardoor het goed mengt met de chocolade.