Label Rouge

Het keurmerk Label Rouge is midden jaren zestig van de vorige eeuw ontstaan als reactie op de ontwikkeling van de intensieve pluimveeproductie in Frankrijk. Door deze ontwikkeling had pluimveevlees het imago gekregen van goedkoop en lage kwaliteit. Enkele boeren - georganiseerd in lokale organisaties - wilden het bestaande kwaliteitsimago van pluimveevlees behouden en besloten om hun typisch regionale productie te rationaliseren om op die manier de consument een ander soort kip te kunnen leveren en te kunnen blijven concurreren in de markt.

Hogere kwaliteit

Label Rouge-vlees onderscheidt zich van het standaard en Certifié-vlees door een hogere kwaliteit. De Label Rouge houderij onderscheidt zich van de standaard houderij door langzaam groeiende kippenrassen (81 dagen) met buitenloopcondities. Daarnaast worden nog productiecriteria gesteld aan het aantal vierkante meters dat een kip ter beschikking heeft en kent het richtlijnen ten aanzien van medische behandeling en voer.

Geen merk, maar keurmerk

Label Rouge is dus geen merk, maar een keurmerk voor een bepaalde manier van houderij. Het Franse keurmerk wordt tegenwoordig ook gebruikt op producten van vis, rund en varken. Net zoals bij kippen is het een garantie voor goede kwaliteit en een hoge standaard in dierenwelzijn.

Bekijk ons assortiment

Label rouge | hoge kwaliteit gevogelte