Wij bieden u graag de mogelijkheid om in een informele setting geïnformeerd en geïnspireerd te raken. Daarom organiseert HANOS vele interessante workshops, masterclasses en andere activiteiten. Deze worden elk jaar gebundeld in ons activiteitenboek. Ook in 2020 stond de agenda weer goed gevuld met vele activiteiten, die door professionals op verschillende locaties door het hele land gegeven zouden worden.

In verband met de huidige maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om al onze activiteiten en evenementen op locatie tot 2021 te annuleren. Om u op afstand toch te kunnen blijven inspireren, zenden wij regelmatig livestreams uit en vinden een aantal workshops en masterclasses online doorgang.


Eerstvolgende livestream

Livestream Dim Sum | Jennifer & Betty Ho

Livestream Dim Sum | Jennifer & Betty Ho

Powered by Treasure Dim Sum

Op maandag 30 november staat de livestream in het teken van Dim Sum. Jennifer & Betty Ho van Treasure Dim sum vertellen u alles over het maken en bereiden van Dim Sum.
De unieke culinaire kunst van Dim Sum ontstond honderden jaren geleden in China. Volgens sommige bronnen werd de eerste Dim Sum 2.500 jaar geleden gemaakt, zoals blijkt uit de poëzie en muziek van die tijd. Tegenwoordig is Dim Sum een integraal onderdeel van de Chinese cultuur en wordt het op grote schaal gewaardeerd in vele andere landen.

Bent u benieuwd naar hoe dim sums worden gemaakt, de verschillende deegsoorten en de bereidingen? Zet dan maandag 30 november in uw agenda en kijk mee om 11.00 uur.

Start de livestream Ontvang de recepten*

*De recepturen worden verstuurd vanaf 30 november. U kunt ze al wel eerder opvragen.

Livestream social media

Op maandag 7 december hebben we een nieuwe livestream in het teken van social media!
Paul Cremers, creative director van Appart, vertelt u alles over social media zoals de do's and dont's, het lanceren van een concept voor uw bezorg- en afhaalmenu en het opzetten van promotie campagnes.

Bent u benieuwd? Zet dan 7 december 11.00 uur in uw agenda! Deze livestream is powered by Appart.


Geplande activiteiten

Livestreams

Tijdens de livestreams delen professionals live hun tips, werkwijze en interessante recepten met u en kunt u hen vragen stellen.

  • 7 december 2020: livestream Social Media
  • 15 december 2020: livestream (Kerst)desserts met Rudolph van Veen

 

Masterclasses en workshops

Een aantal masterclasses en workshops zijn voor u opgenomen door ons team. Diverse professionals geven hun masterclass of workshop online voor u.

  • Masterclass whisky - Binnenkort online
  • Workshop brood, lunch, sandwich & more - Monique Nefkens - Binnenkort online
  •  


Kijk eerdere livestreams terug

Masterclass Beer & Bites - Rick Kempen | Powered by Bier& Co

Klik hier om de recepten te ontvangen

Wat kunt u onder andere verwachten in deze masterclass?

  • Aandachtspunten voor een juiste combinatie van beer & bites.
  • Trends op het gebied van speciaalbier.
  • Tips en ideeën voor uw eigen bierkaart.

Bierconnaisseur Rick neemt u mee in de wereld van speciaalbier. Rick is bierspecialist bij Bier&Co, één van Europa's leidende bierbedrijven. Speciale bieren van over de hele wereld bereikbaar maken voor een groot publiek is hun missie. Samen met de culinair adviseurs van HANOS neemt hij u mee langs verschillende gangen in de wereld van bier & gerecht combinaties.

Livestream Cocktails Tess Posthumus | Powered by Barprofessional

Klik hier om de recepten te ontvangen

Tess Posthumus, (internationally awarded bartender), neemt u mee tijdens de livestream in de wereld van cocktails en mocktails. Tess, wereldwijd befaamd om haar cocktails en inspiratie, wordt ook wel de Jamie Oliver van de cocktails genoemd. Speciaal voor HANOS geeft zij een inspirerende livestream.

Tijdens de livestream zal Tess het hebben over de basistechnieken zoals builden, shaken en stirren. Daarnaast geeft ze uitleg over de essentiële bartools, en hoe deze te gebruiken. Last but not least zal ze u inspireren met een aantal signatuur cocktails & mocktails.

Het perfecte glaswerk
Register vinoloog Barbara Verbeek - powered by Royal Leerdam

Klik hier om het naslagwerk te ontvangen

Barbara neemt u mee in de wereld van wijn en glazen. Wijn is haar met de paplepel ingegoten. Op zoek naar de ultieme wijnbeleving ging zij dan ook met liefde samen met Royal Leerdam het avontuur aan om 5 glazen te ontwerpen, waarin de smaakbeleving van elk type wijn perfect tot zijn recht komt.

Bent u ook benieuwd wat een goed of slecht glas doet met onder andere een lichte sauvignon blanc en een krachtige grenache syrah?

Wild van het najaar!
SVH Meesterkok Marcel de Leeuw - powered by Nestlé

Klik hier om de recepten te ontvangen

Wild is bij ons puur wild. Nergens in Europa vindt u zo’n groot assortiment wild en gevogelte uit de vrije natuur als bij HANOS. Marcel de Leeuw, SVH Meesterkok laat u prachtige gerechten zien waarin wild de hoofdrol speelt.

Marike van Beurden | Powered by Silikomart

Klik hier om de recepten te ontvangen

Geïnspireerd door mijn reizen, Hong Kong, kunst en design, creëer ik zoete ervaringen. Met de texturen en smaken in gedachten die bij het volgende seizoen horen, onderzoek ik smaakpapillen in verschillende culturen.Tegelijkertijd maak ik gebruik van trends, wat resulteert in eclectische gerechten. Bij het definiëren van smaak is het de combinatie of smaken, texturen, culturen en individuele smaakpapillen die het creëren van een echte uitdaging maken. In alle creaties vraag ik wat “zoet” is.

Brass Boer Thuis | Chef Brass Boer Thuis Joris Bruurs

Klik hier om de recepten te ontvangen

Tijdens deze livestream neemt Joris Bruurs u mee in de wereld van 'straatvoer' en de filosofie die Brass Boer Thuis daarop heeft.Joris zal hiervoor enkele straatvoer gerechten bereiden, toelichten waarom hij bepaalde keuzes maakt en welke technieken hij graag gebruikt. Denk aan favorieten van de kaart als Iberico ribs met pinda-garnalensaus en super crunchy kibbeling van zeeduivel met curry madras.

Masterclass sushi, van rijst tot creatie | Powered by Yama

Klik hier om de recepten te ontvangen

Heeft u altijd alles willen weten over de bereiding van sushi? Dan hebben is dit de livestream voor u! Tijdens deze livestream neemt Arjan Siemerink u mee in de wereld van sushi met tips & tricks over de bereiding. Waaronder: sushirijst, de technieken achter uiteenlopende sushi-bereidingen en diverse soorten sushi zoals maki, nigiri & Californian rolls

Masterclass Pizza | Powered by Moretti

Klik hier om de recepten te ontvangen

Heeft u altijd alles willen weten over de bereiding van de perfecte pizza? Dan hebben wij dé livestream voor u! Op dinsdag 21 juli stonden Marcel Losekoot, chef van de Pizza Academy & Simon Giaccotto (de pizzabijbel) voor onze camera met een Masterclass Pizza, powered by Moretti. 

Tijdens deze livestream nemen de heren u mee in de wereld van pizza's met tips & tricks over de bereiding. Waaronder:
• Uitleg over diverse soorten pizza's & foccacia's
• Het perfecte pizzadeeg (meel, gist, watertemperatuur en het opbollen)
• De topping

Masterclass Bart de Gans & Maurits van der Vooren | powered by Dobla

Klik hier om de recepten te ontvangen
Bekijk meer recepten op FoodXperience

Op dinsdag 9 juni om 11.00 uur gaven patissiers Bart de Gans en Maurits van der Vooren een Masterclass Desserts voor u. 5 prachtige Dobla dessertinspiratie voor op het bord én voor take away. Uiteraard kunt u ook weer live vragen aan ze voorleggen.

Tips & Tricks uit de HANOS keuken met Garry de Boer

Klik hier om de recepten te ontvangen

Garry de Boer, Culinair Adviseur van HANOS Nederland, geeft tips & tricks vanuit de HANOS keuken. Een stormvloed aan inspiratie, leuke technieken, verrassende ingredienten & interessante bereidingen.

Als u van (heel) veel inspiratie houdt, dan is dit de masterclass om live te volgen!

Groenten in de hoofdrol | Unilever Food Solutions

Klik hier om de recepten te ontvangen

Groenten spelen vandaag de dag steeds meer de hoofdrol op ons bord. Meesterkok Edwin van Gent en Pascal van Loon nemen u mee in de bereiding van afwisselende gerechten met mooie smaken, geweldige kleuren en heerlijke geuren.

Wat kunt u o.a. verwachten: het maken van gerechten door buiten het kader te denken, een grote dosis aan inspiratie en creatieve en goed toepasbare technieken.

Masterclass Hidde de Brabander

Klik hier om de recepten te ontvangen.

Hidde heeft inmiddels bijna 20 jaar ervaring in de keuken. Hij werkte in banketbakkerijen, gerenommeerde patisseriezaken en als patissier in sterrenrestaurants. Daarnaast is hij met regelmaat te zien op RTL4 bij ‘Koffietijd’. Tijdens de livestream deelt hij zijn kennis en geeft hij gouden tips die u direct kunt toepassen in de praktijk! Deze masterclass is powered by Callebaut.

Masterclass Big Green Egg

Vanuit zijn ‘pure passie on tour’ is Leonard Elenbaas de absolute kenner op het gebied van werken met de Big Green Egg. Tijdens zijn masterclass leert hij u naast de basisbeginselen o.a. alles over roken & grillen, à la minute service en gastronomisch werken met de Big Green Egg.

Workshop Cocktails & Drinks

Klik hier om de recepten te ontvangen

Tijdens de Workshop A brand new day | Cocktails & drinks met Misja Vorstermans komen o.a.(inter)nationale trends, tips & tricks en hét basisrecept dat elke bartender moet weten aan bod. Hiermee kunt u u meer dan 200 cocktails creëren. Dit wordt er besproken: (inter)nationale trends, tips & tricks en hét basisrecept dat elke bartender moet weten en waarmee u meer dan 200 cocktails kunt creëren. 


Meer inspiratie & tips

Op zoek naar meer inspiratie en tips? Of u nu uw fileerkunsten wilt opfrissen of nieuwsgierig bent naar onze interviews met vakspecialisten,
u vindt het op ons YouTube Account.