Zeeuwse mosselen 

De kortste route van boot tot bord

Onze vaste leverancier op het gebied van mosselen, Krijn Verwijs, is een voorloper in de markt van schaal- en schelpdieren. Met hun ondernemingsgeest en creativiteit, zijn zij altijd bezig met innoveren. Dit mosselseizoen is Krijn Verwijs een strategische samenwerking met vijf mosselkwekers aangegaan. De mosselen van deze kwekers worden direct door hun schepen naar de verwerkingsfabriek van Krijn Verwijs gebracht en daarna opgehaald door HANOS. Er is geen sprake meer van voorraad of opslag. Dit betekent dat de mosselen die u bij ons koopt, de kortste route van zeebodem tot bord hebben! Met deze manier van werken weet Krijn Verwijs het respect voor de natuur en het ambacht in ere te herstellen en profiteert u van een vers en (h)eerlijk product. 

Over Krijn Verwijs
Krijn Verwijs Yerseke B.V. is in 1880 opgericht als kweekbedrijf van oesters. In de loop der jaren is het familiebedrijf uitgegroeid en leveren zij dagelijks o.a. onze mosselen. Op de hoofdvestiging in Yerseke werken ongeveer honderd werknemers met vakkennis en enthousiasme in de productie en verkoop. Dankzij de 130 jaar lange ervaring in de branche, continue kwaliteitsverbetering en innovatie hebben zij een uitstekende reputatie opgebouwd als het gaat om het kweken, verwerken en verkopen van schaal- en schelpdieren.

Bekijk ons assortiment

Hieronder u vindt ons assortiment mosselen. U kunt kiezen uit Super, Imperial, Goudmerk, Beste Vangst of Jumbo. De producten zijn onderdeel van ons assortiment IK KOOK Bewust (IKB). Daarmee voldoen ze aan 3 pijlers: in het seizoen, duurzaam geproduceerd en van dichtbij.

Koken met mosselen

Mosselen worden op verschillende manieren gegeten; waar het klassieke gerecht in België inmiddels mosselen met friet is, worden mosselen in Nederland nog vaak met brood gegeten. Maar naast deze twee klassiekers, kunt u mosselen natuurlijk op nog veel meer manieren bereiden. U vindt deze bereidingswijzen, zoals mosselen op Thaise wijze of van de barbecue, op FoodXperience!

Laat u inspireren!

sff_lev_krijn_verwijs_002_747x498.jpg

Bereidingstips

We laten u twee (basis)technieken zien voor de bereiding van mosselen.

Bekijk onze tips

ban_mosselen_1606_747x498.png

Waar komen onze mosselen vandaan?

Al meer dan 15 jaar is Krijn Verwijs uit Yerseke onze mosselleverancier.

Bekijk de video

werking_van_de_mossel_747x498.jpg

De werking van de mossel

De mossel is misschien maar een klein schelpdier, toch kan het wel 100 liter water per dag verwerken. Hoe?

Lees het hier