Zeeuwse mosselen bij HANOS

De mossel is geliefd vanwege zijn kenmerkende smaak en structuur; fris-zoet, ziltig en met een stevige bite. Mosselen zijn bijzonder veelzijdig en goed te combineren met verschillende ingrediënten. Genoeg redenen om deze Zeeuwse delicatesse op uw menukaart te zetten! Bij de start van het Zeeuwse mosselseizoen zijn de Zeeuwse bodemcultuurmosselen uiteraard verkrijgbaar bij HANOS. Laat u in de tussentijd alvast inspireren om uw gasten te verrassen met de lekkerste mosselgerechten!

Van zeebodem tot bord

Krijn Verwijs, een familiebedrijf uit Yerseke, is onze trouwe mosselleverancier en voorloper op het gebied van schaal- en schelpdieren. Krijn Verwijs werkt samen met mosselkwekers die hun mosselen direct met hun schepen naar de verwerkingsfabriek van Krijn Verwijs brengen. Hier filteren de mosselen zich met gezuiverd Oosterscheldewater, wat voor een hoge kwaliteit zorgt. Na deze verwerking worden de mosselen opgehaald door HANOS. Geen voorraad of opslag, maar de kortste route van de zeebodem tot aan het bord van uw gasten. Benieuwd naar deze route? Bekijk de video.

Bereidingen van mosselen

Met deze Zeeuwse delicatesse kunt u alle kanten op. Geef het een moderne twist of bereid ze op klassieke wijze zo uit het pannetje!


1. Bakken in de pan

Bereidingstips mosselen | HANOS

Doe een beetje olie en de gewassen mosselen in een hoge bakpan en bak dit aan.

Bereidingstips mosselen | HANOS

Voeg wat peper uit de molen, geritste tijm, een beetje water en witte wijn toe aan de mosselen.

Bereidingstips mosselen | HANOS

Doe de deksel op de pan, zet op het vuur en breng aan de kook. Schud 1 keer goed om. Eet smakelijk!

<

2. Klassiek koken met witte wijn


Bereidingstips mosselen | HANOS

Giet een beetje olie in een hoge pan en leg daarop gesneden bleekselderij, iets knoflook, fijn gesneden venkel en ui. Bak de groenten niet eerst aan.

Bereidingstips mosselen | HANOS

Voeg direct tijdens het bakken tijm en rozemarijn, een beetje peper uit de molen een scheutje witte wijn toe.

Bereidingstips mosselen | HANOS

Doe de deksel op de pan en voeg ten slotte een beetje gezouten boter en citroensap toe. Serveer zodra de boter gesmolten is. Blijf de pan bewegen, zodat de romigheid van de boter goed vermengd is. Eet smakelijk!

Mosselrecepten

Met deze Zeeuwse delicatesse zet u de lekkerste gerechten op tafel! Wij lichten graag een aantal mosselrecepten van onze culinaire specialisten uit. Bekijk voor meer inspiratie en meer mosselrecepten ook ons online platform FoodXperience.

Gebakken mosselen met risotto

Gebakken mosselen met risotto


Bekijk recept
Mosselen met spinazie

Mosselen met spinazie


Bekijk recept
Hapje van gebakken risotto en mosselen

Hapje van gebakken risotto en mosselen


Bekijk recept

Mosselweetjes

De mossel is misschien maar een klein schelpdier, toch kan het wel 100 liter water per dag verwerken. Hoe? Lees dit en meer weetjes over de mossel hier.

Lees hier meer

Werking van de mossel | HANOS


Nog geen klant bij HANOS?

Als klant van HANOS Krijgt u toegang tot het grootste en meest exclusieve assortiment voor al uw horecabenodigdheden in onze 20 groothandels én online.
Met slechts uw KVK-nummer en 5 minuten van uw tijd registreert u zich eenvoudig als klant bij HANOS.

Ontdek de voordelen