Alles over verschillende soorten kool

Kool = Cool!

Ook dit najaar is kool helemaal cool! Met zijn veelzijdigheid aan kleuren, smaken, texturen en mogelijkheden, is kool dan ook dé ultieme najaarsgroente. Bij HANOS vindt u een groot assortiment sluit-, blad-, spruit-, knol- en bloemkolen, ieder met zijn eigen eigenschappen. Onze chefs laten u graag zien hoe deze koolsoorten te verwerken zijn in verschillende creaties.

ban_han_mag_najaar_knol_kool_747x498.jpg

Koolraap

Onder de ruwe, wit-paarse schil van deze knolkool bevindt zich geel ’vlees’ met een lichtzoete, aromatische smaak.

34248109 | per kilo

Rode kool | verschillende soorten kool

Rode kool

Eén van de oudste koolsoorten. Lichtzoet met een typische koolsmaak.

34274938| per kilo

ban_han_mag_najaar_34216901_boerenkool_747x498.jpg

Boerenkool

De stevige smaak maakt dat boerenkool goed samengaat met hartige ingrediënten. Dikke, heldergroene bladeren met krullende einden.

34216901 | per kilo

Savooiekool | Verschillende soorten kool

Savooiekool

Ook wel bekend als groene kool. Kenmerkend voor zijn nervenstructuur, mooie donkergroene kleur en stevige koolsmaak.

34237559 | per kilo

ban_han_mag_najaar_34286612_747x498.jpg

Rode spitskool

Een kruising tussen spitskool en rode kool. De vorm is iets minder spits dan de groene variant, maar de smaak is hetzelfde.

34286612 | per kilo

Koolrabi | verschillende soorten kool

Koolrabi

De knolvormige stengel van een koolplant. Rauw heeft koolrabi een selderijachtige smaak, gekookt lijkt de smaak op die van bloemkool, maar dan iets pittiger.

34248458 | per kilo

Paarse bloemkool | Verschillende soorten kolen

Paarse bloemkool

Een leuk alternatief voor de witte bloemkool! De paarse bloemkool verliest bij het koken wel wat van zijn kleur.

34215804 | per kilo

ban_han_mag_najaar_romanesco_bloemkool_747x498.jpg

Romanesco bloemkool

De meest decoratieve koolsoort. Ook wel bekend als torentjesbloemkool door de torenachtige roosjes. Van smaak iets zachter dan witte bloemkool

34216705 | per kilo

Spitskool | Verschillende soorten kool

Spitskool

Familie van de witte kool, maar met een zachtere en sappigere smaak. De naam komt voort uit de spitse vorm.

34286354 | per kilo

Palmkool | verschillende soorten kool

Palmkool

Ook wel bekend als cavolo nero, ofwel zwarte kool. Familie van de boerenkool, wat ook blijkt uit de krullende bladeren.

34221664 | per kilo

ban_han_mag_najaar_34297600_747x498.jpg

Witte kool

Een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. De neutrale smaak zorgt voor eindeloze mogelijkheden. Het is dé kool voor het maken van zuurkool.

34297600 | per kilo

ban_han_mag_najaar_bloemkool_747x498.jpg

Bloemkool

Bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen en heeft een milde, toegankelijke smaak..

34213753 | per kilo

ban_han_mag_najaar_34287568_747x498.jpg

Paarse spruiten

Het zusje van de groene spruit. Onderscheidend door de paarsachtige kleur en zoetere, nootachtige smaak.

34287568 | per kilo

ban_han_mag_najaar_spruiten_747x498.jpg

Spruiten

Deze minikooltjes hebben een milde bittere koolsmaak. Ze groeien in de okselholtes van de spruitkool

34287406 | per kilo

Koken met kool

Patties van Chinese kool


Bekijk uitgewerkte recept

Krokante koolbladeren


Bekijk uitgewerkte recept

Recepten met kool

Meer recepten met kool

Bekijk meer recepten met Kool op FoodXperience, zoals soep van geroosterde koolrabi, koko's en gamba's en romanesco van de barbecue.

Bekijk meer recepten met kool

Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het najaar

Kracht van het najaar

Het najaar heeft iets bijzonders. In dit seizoen van uitersten, vol smaak en beleving, ervaren we samen de kracht van het najaar.

Laat u inspireren

Inspiratie en recepten op het gebied van agf

De wereld van aardappelen, groenten en fruit

Bij HANOS vindt u het grootste assortiment aardappelen, groenten en fruit. Van producten dicht bij huis tot exotische producten.

Lees meer