Najaarswijnen

Najaarswijnen

Dit najaar staat in het teken van krachtige wijnen. Onze specialisten hebben wijnen geselecteerd passend bij de krachtige smaken van het najaar. We geven daarnaast graag aandacht aan bekroonde wijnen en wijnen met een boeiend verhaal.


Wijnen met een verhaal.jpg

Wijnen met een verhaal

Luister mee met de verhalen van onze wijnspecialist

Onze wijnspecialist vertelt u graag de verhalen over deze wijnen. Luister hieronder alle verhalen!

Luister de verhalen

Najaarswijn

Wijnen passend bij smaken van dit seizoen

Het najaar is het seizoen voor wild, maar welke wijn past het best bij welk wildgerecht? Voor een perfecte harmonie tussen wijn en wild is het belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende expressies van het vlees. Ontdek de beste wijnen voor bij uw (wild)gerechten.

Bekijk de wijnen

Najaarswijnen

Foire aux vins

In de Franse traditie wordt de nieuwe wijnoogst groots gevierd met het ‘foire aux vins’ festival. De  wijnmakers duiken hun kelder in  en maken ruimte voor de nieuwe wijnoogst. De wijnen die plaatsmaken voor de nieuwe oogst, worden voor  gereduceerde prijzen door liefhebbers  gekocht. Ook bij HANOS doken we onze kelders in en maakten we een mooie selectie wijnen voor scherpe prijzen.

Parkerpunten 

Van onacceptabel tot uitzonderlijk; zo bedacht de meest invloedrijke en soms gevreesde wijnjournalist Robert Parker in 1978 zijn puntensysteem. Een systeem dat door wijnmakers wereldwijd stevig is omarmd en zeer serieus wordt genomen. Het puntensysteem gaat van 50 tot 100 (uitzonderlijke wijn). We lichten een aantal goed bekroonde wijnen uit.

Bekijk de wijnen

Wijnen met parkerpunten
Alcoholvrije wijnen

Alcoholvrije wijnen

Alcoholvrije dranken zijn booming, maar door de verschillende technieken die gebruikt worden om alcohol uit de wijn te halen verschilt de kwaliteit en smaak. Wij hebben in ons assortiment enkel alcoholvrije wijnen volgens de nieuwste methodes; vacuümdistillatie en spinning cone column.

Bekijk de wijnen

Dessertwijn

Dessertwijn

Dessertwijnen maken uw dessert compleet, dessertwijnen variëren van erg zoet tot halfdroog. De zoetste dessertwijnen kunt u door een hoge zuurgraad jarenlang bewaren. We hebben voor u een aantal bijzondere wijnen geselecteerd, van een bijzondere muskaatwijn tot een bijna zwarte sherry.

Bekijk de wijnen

Port

Port

Maak kennis met ons assortiment port uit uit de Alto Douro-wijnstreek. Deze wijnstreek is het oudste gereguleerde wijnbouwgebied ter wereld en levert één van 's werelds meest verfijnde wijn; port. In 2001 is de streek door UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed. Ontdek ons totale assortiment Port hieronder.

Bekijk de wijnen

ban_han_cov_werelwijnenbrochure_nl_747x498.jpg

HANOS Wereldwijnen 2021-2023

Wijn is voor HANOS een passie waar we elke dag volop mee bezig zijn. Wij zorgen ervoor dat u op elk moment een keuze kunt maken uit een prachtig assortiment wijnen, waarmee u uw persoonlijke wijnkaart kunt samenstellen. In deze brochure vindt u een greep uit ons met zorg samengestelde assortiment. In onze groothandels vertellen we u graag persoonlijk meer over deze mooie wijnen.

Bekijk de wijnen


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het najaar

Kracht van het najaar

Het najaar heeft iets bijzonders. In dit seizoen van uitersten, vol smaak en beleving, ervaren we samen de kracht van het najaar.

Laat u inspireren