Champignons wit partjes gesneden 1 kg

Merk
Hanos selektie
Verpakking
Pak 1 kilogram
Artikelnummer
34716602

Productomschrijving

De witte champignon is de meest gegeten paddenstoel in Nederland en wordt het hele jaar geteeld. Ze worden met de hand geplukt en meteen in de verpakking gelegd. Op deze manier behoudt de champignon zijn witte kleur. Vanwege zijn neutrale aroma, kan de champignon goed gecombineerd worden met vis, vlees, gevogelte en de meeste groentesoorten.De witte champignon heeft een gelijkmatige, witte ronde hoed en witte steel. De champignons dienen zo vers mogelijk te worden gebruikt. De champignon is het langst houdbaar bij een temperatuur tussen de 4°C en 7°C. Op die manier is een houdbaarheid van minimaal drie dagen te halen. Maak de champignons niet schoon met water, maar met een borsteltje of doekje. Op deze manier zuigt de champignon zich niet vol met water. U kunt champignons onder andere bakken, braden, smoren en frituren. Gebakken champignons passen bijvoorbeeld uitstekend in een salade of een pastagerecht.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van 'dichtbij' komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Lees meer over het IK KOOK BEWUST assortiment.

Specificaties

Keurmerken Ik kOOK Bewust

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Nooit schoonmaken met water, altijd met een borsteltje of keukenpapiertje. Toepassingen: bakken, braden, smoren en frituren. Ook prima te gebruiken in soepen, sausen en pastagerechten.

Ingredienten en voedingswaarden info

Champignon.

Per 100 gram

Energie (kJ) 75
Energie (Kcal) 18
Eiwitten (gram) 2,3
Koolhydraten (gram) 0,4
- waarvan suiker (gram) 0,4
Vet (gram) 0,5
- waarvan verzadigd (gram) 0,1
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,3
Vezels (gram) 1,5
Zout (gram) 0
Polyolen 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten