Vegabox

Merk
Hanos selektie
Verpakking
Krat 600 gram
Artikelnummer
34601110

Productomschrijving

365 dagen per jaar beschikbaar, van constante kwaliteit én betaalbaar: deze bijzondere paddenstoelen zijn een unieke toevoeging aan uw menukaart.

Inhoud van de box

In deze mix zitten 6 verschillende soorten paddenstoelen: Judasoor, Eryngii, Maitake, Pom Pom Blanc, Koraalzam en Nameco.

  1. Judasoor is in smaak aromatisch, aards en chewy. Deze paddenstoel is zeer geschikt voor gerechten uit de Japanse en Chinese keuken, zoals miso. De paddenstoel heeft niet veel smaak van zichzelf, maar neemt goed smaak op van het vocht waarin het wordt geweekt of gekookt. Ook na het koken behoudt Judasoor zijn bite.
  2. Eryngii is knapperig, mild en lichtzoet en is zeer geschikt voor gerechten uit de Aziatische keuken. Rauw hebben ze nauwelijks smaak, maar eenmaal gebakken of gegrild ontpoppen ze zich tot ware smaakbommetjes. De structuur is stevig en dankzij het formaat de ideale paddenstoel om te verwerken als ‘pulled mushroom’.
  3. Maitake heeft een delicate, aromatische smaak van hazelnoot en peper. Maitake wordt vaak gebruikt in de Franse, Italiaanse en Japanse keuken. De maitake is perfect om in zijn geheel te bereiden. Marineer hem met een dry rub of marinade en bereid op de BBQ, of bereid als steak in de pan.
  4. Pom pom blanc, ook wel Pruikzwam genoemd, is vlezig en lichtzoet van smaak. Deze paddenstoel wordt vaak gebruikt in de Franse en Italiaanse keuken en leent zich uitstekend om in plakken te snijden en te bakken. Ook zijn er kleinere exemplaren beschikbaar die uitermate geschikt zijn om te vullen. De draderige structuur en smaak maakt hem perfect als krab- of kreeftvervanger.
  5. Witte Koraalzwam is mild, vlezig en lichtzoet. Deze paddenstoel wordt voornamelijk als decoratief element gebruikt, maar leent zich ook goed om te bakken, smoken, koken, grillen of frituren.
  6. Nameko, ook wel Japanse bundelzwam genoemd, is knapperig, nootachtig, hartig en zoet. Deze paddenstoel is favoriet in de Italiaanse en Japanse keuken en wordt vaak gebruikt in pasta's, ragout, soepen, sauzen en risotto's.

Specificaties

Kenmerken Vegetarisch
Veganistisch

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Judasoor, Eryngii, Maitake, PomPomBlanc, Koraalzwam & Nameco

Per 100 gram

Energie (kJ) 81,5
Energie (Kcal) 17
Eiwitten (gram) 2,2
Koolhydraten (gram) 4,2
- waarvan suiker (gram) 0,35
Vet (gram) 0,32
- waarvan verzadigd (gram) 0,03
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0
Vezels (gram) 2,37
Zout (gram) 0,06
Polyolen 0
Cholesterol 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten