Cavolo nero rinfusa

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
34221664

Productomschrijving

Een andere benaming voor cavolo nero is palmkool of zwarte kool. Cavolo nero bestaat uit smalle losse bladeren. Het lijkt een beetje op boerenkool. De smaak heeft iets weg van een snijbiet: een klein beetje bitter, stevig en knapperig.

Over Klomp

In 1980 zijn Toon en Lies Klomp gestart met een klein agrarisch bedrijf. In het begin haalden zij hun inkomsten uit varkens, stieren en een aantal verschillende groenten. Na de bouw van een kleine kas begonnen ze steeds meer groenten te telen. Ze richtten zich destijds met name op de teelt van geforceerde rabarber. Ongeveer 10 jaar geleden kwamen Toon en Lies een vreemd soort kool tegen, namelijk de palmkool. Uit nieuwsgierigheid bestelden ze palmkoolzaadjes. De palmkool groeide zeer goed. Zo ontstond de passie voor het telen van 'vergeten groenten'.De oogst van vergeten groenten begint vaak in september en loopt door tot en met februari, maar het werk is jaarrond. Er moet worden gezaaid

en het rooien wordt vaak in stappen gedaan. Toon en Lies proberen zo duurzaam mogelijk te telen. Zo wordt de kool één keer in de vijf jaar op hetzelfde stuk geteeld. Op deze manier krijgen de bodemorganismen die schadelijk zijn voor de kool geen kans om de kool te beschadigen aan de wortel. Verder is de plantafstand tussen de planten groter dan gebruikelijk. Hierdoor komt er meer wind tussen de planten en kunnen ze beter opdrogen. Dit zorgt ervoor dat er minder schimmel ontstaat. Klomp past ook de kringlooplandbouw toe en werkt voornamelijk zonder machines.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van 'dichtbij' komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Lees meer over het IK KOOK BEWUST assortiment.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Cavolo nero rinfusa.

Per 100 gram

Energie (kJ) 192
Energie (Kcal) 46
Eiwitten (gram) 4
Koolhydraten (gram) 4
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 1
- waarvan verzadigd (gram) 0,2
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0,3
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,3
Vezels (gram) 2,5
Zout (gram) 0
Polyolen 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten