Zalm bloem

Verpakking
Bak 10 stuks
Artikelnummer
34900540

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Klootwijk AGF is onze leverancier van onder meer bloemen.

De zalmbloem is afkomstig van de pronkboon en heeft een lichte boonachtige smaak, maar heeft ook tonen van Granny Smith appels. Zalmbloem kan het beste rauw verwerkt worden

Over Klootwijk AGF

Klootwijk AGF is al ruim tientallen jaren actief in het telen van diverse groenten, kruiden, koolsoorten en eetbare bloemen. De groenteteelt- en handel is er bij teelster Janneke Klootwijk met de paplepel ingegoten. Samen met haar broer Cees is zij het gezicht van Klootwijk AGF. Ze telen en oogsten alleen op bestelling.

Vanaf 2006 is Klootwijk AGF zich gaan specialiseren in ‘vergeten’ groenten en kruiden. Ze winnen het zaad voor de producten grotendeels zelf en telen het tenslotte tot een mooi, smaakvol eindproduct. Op deze manier is de teelt van A tot Z in eigen handen. Telen zonder tussenkomst van buitenaf zorgt voor eerlijke, duurzame en lokale producten.

Klootwijk AGF is van mening dat de planten hun eigen ritme moeten volgen, zonder assimilatiebelichting, steenwol of waterteelt. Hierdoor heeft elk product zijn eigen waardevolle unieke smaak en kwaliteit. Dit houdt wel in dat het aanbod in de wintermaanden beperkter is, omdat de telers met het seizoen mee gaan.

Certificaties

Klootwijk AGF is Global Gap gecertificeerd. Tevens zijn zij aangesloten bij het NAK AGRO Residu Monitoring Programma. Dit houdt in dat jaarlijks meerdere onverwachte monsters worden afgenomen om te controleren op de toegestane MRL’s (maximale residu limiet), zodat de kwaliteit en veiligheid van het product gewaarborgd blijft.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Zalm bloem.

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten