Bloedsinaasappel moro

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
34475006

Productomschrijving

Het vruchtvlees van de bloedsinaasappel heeft een bijzondere rode kleur. Om deze rode kleur aan te maken, heeft de plant een bodem nodig met speciale thermische eigenschappen. Bloedsinaasappels groeien dan ook niet overal. Ze groeien veel in Spanje en Israël, maar zijn ook te vinden in bijvoorbeeld Brazilië, Zuid-Afrika en Turkije. Echter, de mooiste bloedsinaasappels komen uit Italië. De rijke vulkaangronden op Sicilië geven de Siciliaanse bloedsinaasappels een dieprode kleur en een zeer volle smaak. De bloedsinaasappel heeft een friszure smaak die iets strakker en bitterder is dan de smaak van een gewone sinaasappel. Er kunnen twee typen bloedsinaasappels worden onderscheiden. De volbloed heeft een rode schil en rood vruchtvlees. De halfbloed heeft enkel rood vruchtvlees. Deze twee typen bloedsinaasappels kunnen worden onderverdeeld in drie soorten, die in verschillende periodes verkrijgbaar zijn: de tarocco (volbloed, december t/m april) de moro (halfbloed, december t/m maart) en de sanguinello (volbloed februari t/m maart).

Specificaties

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 8 ºC
Maximale bewaartemperatuur 15 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

sinaasappel

Per 100 gram

Energie (kJ) 200
Energie (Kcal) 48
Eiwitten (gram) 0,8
Koolhydraten (gram) 7,9
- waarvan suiker (gram) 7,9
Vet (gram) 1
- waarvan verzadigd (gram) 0,2
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0,2
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,4
Vezels (gram) 2
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten