Komkommer

Merk
Hanos
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
34246254

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Tuinderij Vahl is onze leverancier van komkommers.

Tuinderij Vahl is een modern familiebedrijf en heeft zich gespecialiseerd in het duurzaam telen van komkommers. Kwaliteit, milieu en duurzaamheid zijn de belangrijkste speerpunten van het bedrijf. De Tuinderij haalt zijn energie uit aardwarmte en bestrijdt plagen op natuurlijke wijze.

Met komkommers kunt u eindeloos variëren. Komkommers geven gerechten een frisse en zoete smaak. Ze zijn ook erg geschikt als tussendoortje. Komkommers bevatten veel vezels, voedingsstoffen en weinig calorieën.

Aardwarmte

Aardwarmte vervangt aardgas als warmtebron. Door het gebruik van aardwarmte bespaart Tuinderij Vahl circa 80% op het gebruik van aardgas. Ook de Co2-uitstoot neemt hierdoor flink af. Het idee van aardwarmte is simpel. Onder het bedrijf wordt van 1800 meter diepte, water van ruim 70 graden opgepompt. Met dit warme water worden de kassen verwarmd. Wanneer het water is afgekoeld wordt het weer naar dezelfde diepte teruggepompt.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 7 ºC
Maximale bewaartemperatuur 12 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

komkommer

Per 100 gram

Energie (kJ) 62
Energie (Kcal) 14
Eiwitten (gram) 0,6
Koolhydraten (gram) 2,2
- waarvan suiker (gram) 1,8
Vet (gram) 0,2
Vezels (gram) 0,9
Zout (gram) 0

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten