Morbier aop affine

Merk
Hennart
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40709386

Productomschrijving

De Morbier is een zogenaamde halfharde gewassen kaas van rauwe koemelk en dankt zijn naam aan het gelijknamige dorpje in de Jura aan de oostkant van Frankrijk. Kenmerkend aan de Morbier is de zwarte streep die dwars door de kaas loopt. Deze is afkomstig van de as van lokale naaldbomen. Dit werd vroeger gedaan om tijdens de productie de kaas, die uit een helft ochtend- en een helft avondmelk bestond, tegen insecten te beschermen. Tegenwoordig heeft het meer een decoratieve functie.
De Morbier leent zich door zijn smaak (mild en fruitig) en uiterlijk uitermate voor een kaasplateau. Minder bekend is dat deze kaas ook zeer geschikt is voor raclette vanwege de uitstekende smelteigenschappen. Deze Morbier is afkomstig van de affineurs van Hennart, dus minimaal 4 maanden ambachtelijk gerijpt en daardoor een stuk voller van smaak.

Specificaties

Land Frankrijk
Vetgehalte droge stof 45,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk
AOC certificering AOC

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, zout, zuursel, stremsel (dierlijk), plantaardige koolstof (E153).

Per 100 gram

Energie (kJ) 1440
Energie (Kcal) 347
Eiwitten (gram) 23,1
Koolhydraten (gram) 3,1
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 26,9
- waarvan verzadigd (gram) 17,4
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 2,5

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten