Port salut

Merk
Port salut
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40747700

Productomschrijving

De Port Salut is een kaas met een zeer rijke historie. Een trappistenorde vestigde zich na de revolutie in restanten van de gebouwen van de Bretonse abdij ‘de Notre dame de Port Salut’ in Entrammes. Nadat zij de abdij gerestaureerd hadden, gaven de monniken de naam Le-Port-du-Salut aan de abdij en ging men voor eigen gebruik kaas maken.

In 1816 werd de kaasmakerij opgericht en dankzij de grote vraag werd de kaasmakerij in 1850 vergroot en met rijpingskelders uitgebreid. In 1860 moest men zelfs melk kopen van alle boeren uit de omgeving om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Bij een gerechtelijke uitspraak in 1938 werden slechts de producten van de trappistenorde van Entrammes gemachtigd de naam Port-du Salut te dragen omdat door het succes meerdere kaasmakers de naam gingen gebruiken.

De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens authentiek recept en is te herkennen aan de oranje korst, en de structuur is zacht en romig met een volle, licht pittige smaak.

Specificaties

Land Frankrijk
Vetgehalte droge stof 49,75
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit gepasteuriseerde melk

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Gepasteuriseerde koeMELK, MELKeiwitten, MELKfermenten, microbieel stremsel, in de korst: kleurstof (annatto E160b), conserveermiddel: piramicine (E235).

Per 100 gram

Energie (kJ) 1310
Energie (Kcal) 316
Eiwitten (gram) 20
Koolhydraten (gram) 1
- waarvan suiker (gram) 0,1
Vet (gram) 26
- waarvan verzadigd (gram) 17,5
Zout (gram) 1,7

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten