Reblochon savoie bouchet

Merk
Bouchet
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
40748496
per stuk à 0,55 kilogram 10,97
per collo à 6 stuks
Geldig van 08-07-2024 t/m 21-07-2024
28,45 19,95
per kilogram

Productomschrijving

Belastingontduiking is een oud fenomeen, dat  bewijst onder meer de smaakvolle Reblochon die als sinds de middeleeuwen wordt gemaakt in de (Haut) Savoie,  het prachtige deel van de  Franse Alpen met uitzicht op de Mont Blanc. Het was destijds gebruikelijk dat een deel van de melk werd afgestaan aan de landeigenaren en/of over de hoeveelheid deze melk belasting  werd betaald. Om deze afdracht zo laag mogelijk te houden melkten de boeren de uier niet geheel leeg en na dat de controle was geweest werd de rest gemolken, in het plaatselijke dialect  “re-blocher”  (opnieuw gemolken) genaamd.

Deze melk is en was dan ook voller en romiger en een perfecte basis voor de Reblochon. De  Reblochon heeft als basis de volle rauwe melk van de Abondance, Montbeliarde en Tarine koeien en  deze wordt na de stremming in een  met doek beklede vorm gedaan , gezouten en  de kaas rijpt daarna minimaal 3 weken op houten planken bij een temperatuur van 15 graden. Tijdens de rijping worden de kazen regelmatig gekeerd en gewassen en hierdoor ontstaat er een oranje-gele korst met een lichte fluwelige witschimmel. Het  romige zuivel is veerkrachtig met kleine oogjes en de smaak is mild en romig met een vleug van hazelnoot.

Kaasmakerij Bouchet uit het plaatsje Beaumont net onder Geneve  is een van de betere coöperatieve kaasmakers die al meerdere malen in de prijzen is gevallen met hun ambachtelijke  Reblochon.

De zomer is een perfecte periode voor deze kaas, volle grazige alpenweiden zorgen voor de volle rijke melk die  aan de basis staat van deze romige Alpenkaas. Een heerlijke kaas voor  op een kaasplateau of om te verwerken in de plaatselijke specialiteit Tartiflette, een aardappalgratin met ui en spek met daarop een hele gegratineerde Reblochon.

Specificaties

Land Frankrijk
Vetgehalte droge stof 45,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk
AOC certificering AOC
Gezien in Courant 14

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, stremsel, MELKfermenten, zout, kleurstof: annatto (E160b)

Per 100 gram

Energie (kJ) 1280
Energie (Kcal) 306
Eiwitten (gram) 19,7
Vet (gram) 25,6
Zout (gram) 1,3

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten