Roquefort gar/export

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40739700

Productomschrijving

Roquefort wordt gemaakt van volle rauwe schapenmelk en daarna vermengd met penicillium roqueforti, de blauwschimmel die deze kaas mede zijn volle smaak en kleur geeft. De kaas rijpt gemiddeld vier tot negen maanden in de eeuwenoude Combalou grotten in het Zuid-Franse plaatsje Roquefort-Sur-Soulzon. Het klimaat in deze grotten is mede bepalend voor de prachtige ontwikkeling van de blauwgroene schimmel en maakt deze kaas uniek in zijn soort.

Specificaties

Land Frankrijk
Vetgehalte droge stof 52,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk
AOC certificering AOP

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

MELK, zout, melkzuurstarters (MELK), rijpingsfermenten, dierlijk stremsel, Penicilium roqueforti.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1510
Energie (Kcal) 365
Eiwitten (gram) 19
Koolhydraten (gram) 0,8
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 31,7
- waarvan verzadigd (gram) 22,5
Zout (gram) 3,7

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten