Actie

Vacherin mont d'or

Merk
Vacherin
Verpakking
Stuks 500 gram
Artikelnummer
40748503
Geldig van 07-10-2019 t/m 20-10-2019
10,45 7,95
per stuks

Productomschrijving

Mont d'Or is één van de weinige seizoenskazen en mag alleen gemaakt worden tussen 15 augustus en 31 maart. Aan de basis staat volle rauwe koemelk van de lokale rassen Montbéliarde en/of Abondance. Na het stremmen wordt de wrongel in een tijdelijke vorm gebracht en na het uitlekken wordt deze vorm vervangen door een buitenring van sparrenbast. Deze bast geeft naast steun aan de jonge kaas ook een bijzonder aroma. Gedurende 3 weken wordt de kaas gerijpt op sparrenhouten planken en regelmatig gekeerd en gewassen in pekelwater. De kaas krijgt een zachtroze korst met gele tinten en een duidelijke afdruk van het kaasdoek. Zorg er altijd voor dat de kaas rijp is en op de juiste temperatuur, want dat is bij lepelkazen een voorwaarde om optimaal te kunnen genieten. Dit proces is te versnellen door de kaas een kwartier op 180˚C in de oven te zetten. Snijdt de bovenkant open en er komt een prachtige romige paté tevoorschijn met een heerlijk zachte smaak en een uitgesproken aroma van sparrenhout. Een lepelkaas bij uitstek.

Specificaties

Vetgehalte droge stof 0,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, stremsel, zout, MELKfermenten

Per 100 gram

Energie (kJ) 1160
Energie (Kcal) 280
Eiwitten (gram) 18
Koolhydraten (gram) 0,5
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 23
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 1,3

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten