Fontina d'aosta

Merk
La credenza
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
40702840

Productomschrijving

De Fontina is afkomstig uit het Aostadal in Noordwest-Italië, aan de rand van de Alpen. Op de kaas is ook de stempel van de Matterhorn te zien, de Alpenreus die vanuit het dal duidelijk zichtbaar is. Sinds de 13e eeuw wordt deze, door een D.O.P. beschermde, bergkaas al gemaakt door lokale, kleine kaasmakers. Fontina wordt nog ambachtelijk gemaakt van volle rauwe koemelk, welke van één melkgang moet zijn. Met twee melkgangen per dag - één in de ochtend en één in de avond - maken de kaasmakers bij Fontina dus tweemaal per dag kaas, die aansluitend minimaal 3 maanden rijpt.

De smaak is vol en fruitig met een vleug van noten. De structuur is elastisch, met een klein aantal gaatjes en een ivoor-gele kleur. De Fontina is dan ook perfect om bijvoorbeeld te smelten of om te verwerken in een fondue; maar op de kaasplank of bij de borrel is deze ook heerlijk!

Specificaties

Land Italie
Vetgehalte droge stof 45,00
Verschijningsvorm Kaas Bereid uit rauwe melk

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Rauwe koeMELK, stremsel, zout.

Per 100 gram

Energie (kJ) 1495
Energie (Kcal) 360
Eiwitten (gram) 26
Koolhydraten (gram) 1,6
- waarvan suiker (gram) 1,6
Vet (gram) 31
- waarvan verzadigd (gram) 19
Zout (gram) 0,8

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten